Hjälp Pensionsmyndigheten förbättra ansökningsprocesser – träffar i Halland, Kronoberg och Stockholm

Pensionsmyndigheten har bett SPF Seniorerna om hjälp för att förbättra ansökningsprocessen för bostadstillägg för de pensionärer som inte använder e-legitimation när de ansöker. Förfrågan om att delta i användartester gäller pensionärer i Halland, Kronoberg och Stockholm, en mindre kompensation utgår för de som kan ställa upp.

Pensionsmyndigheten har bett SPF Seniorerna om hjälp för att förbättra ansökningsprocessen för bostadstillägg för de pensionärer som saknar eller inte vill använda e-legitimation när de ansöker. Myndigheten vill testa nya lösningar för de personer som Pensionsmyndigheten finns till för.

Ett sätt att förbättra dessa processer är att testa olika lösningar med pensionärer och få höra deras tankar och åsikter om de olika alternativen. I det arbetet behöver Pensionsmyndigheten komma i kontakt med pensionärer som vill hjälpa myndigheten genom att delta i användartester av olika lösningsförslag och ge myndigheten återkoppling på dem.

Användartesterna kommer att utföras vid fysiska träffar i Växjö, Halmstad och Stockholm under juni månad, eventuellt även i höst. Testet tar ca en timme totalt. Efter att ha tagit kontakt med Pensionsmyndigheten (kontaktuppgifter nedan) bestäms en dag, tid och plats som passar pensionären. Deltagandet är helt anonymt.

Förutsättningar för att kunna delta är att pensionären är intresserad av att ansöka om bostadstillägg på blankett (det vill säga inte har e-legitimation och inte tänker ansöka via myndighetens webbplats). För att genomföra testet behöver pensionären också ha en mobiltelefon som man kan skicka sms med.

En mindre kompensation utgår för de som kan ställa upp. 

Intresserade kan höra av sig till Pensionsmyndigheten senast fredag 10 juni. Efter det återkommer Pensionsmyndigheterna till de intresserade pensionärerna med en tid för själva testet.

Kontaktperson Pensionsmyndigheten:
Ulrika Berg Olofson
072-210 25 04
010-454 45 76
Ulrika.berg.olofson@pensionsmyndigheten.se