Digitala möten om inkomstpensionstillägget med Pensionsmyndigheten

Pensionsmyndigheten erbjuder SPF Seniorernas medlemmar att delta i digitala möten om det nya inkomstpensionstillägget som börjar betalas ut i september. Vilka har rätt till det, vad påverkar storleken på det, när betalas det ut och hur gör man för att få inkomstpensionstillägget?

  • För dig som gått i pension innan eller efter 65 års ålder beräknas inkomstpensionstillägget på ett annat sätt. Den summa du erhåller baseras på hur din pension skulle ha sett ut om du hade gått i pension vid 65 års ålder.

Pensionsmyndigheten kommer att berätta hur inkomstpensionstillägget fungerar, vilka som kan ha rätt till det och vad som påverkar storleken på månadsbeloppet.

Om de digitala mötena:

Ingen anmälan krävs. Klicka på följande länk:
https://www.pensionsmyndigheten.se/ga-i-pension/planera-din-pension/informationsmote-om-pension
scrolla sedan ned och klicka sen vid punkttecknet och texten
🔵 Inkomstpensionstillägg

Under mötet finns möjlighet att ställa frågor i chatten. Informationsmötet tar cirka 30 minuter. Det går också bra att delta via mobiltelefon.

När hålls mötena?

Mötena sänds måndag – fredag fyra gånger per dag fram till den 10 september. Aktuell information hittar du på Pensionsmyndighetens webbplats, se länk ovan.

Förbered dig gärna inför mötet genom att läsa om inkomstpensionstillägget.
Klicka här för att läsa om hur inkomstpensionstillägget fungerarKlicka här för att läsa vanliga frågor och svar om inkomstpensionstillägget

Obs! För dig som gått i pension innan eller efter 65 års ålder beräknas inkomstpensionstillägget på ett annat sätt. Den summa du erhåller baseras på hur din pension skulle ha sett ut om du hade gått i pension vid 65 års ålder.