Höstens upptaktsmöte

Här nedan följer ett referat från upptaktsmötet den 17 augusti 2017

  • The Two Dinosaurs underhåller. Curre Berg sjunger och Erik Berg ackompanjerar på keyboard.

SPF SENIORERNA Kvillebygden
THE TWO DINOSAURS på besök hos Kvillebygdens SPF:are

Omkring 120 medlemmar hade mött upp, då Kvillebygdens SPF-förening inledde höstterminen med ett månadsmöte. Ingemar Bergdahl, ordförande, hälsade välkommen, och som första punkt på programmet informerade han och Håkan Vikstål, ansvarig för hemsidan, om kommande aktiviteter, kurser och temadagar. Till sin hjälp hade de föreningens funktionärer som nu hade tillfälle att berätta om just sina kurser och aktiviteter.
Under det kommande verksamhetsåret kan man till exempel spela mattcurling, promenera, ägna sig åt gymnastik, motionsdans, seniordans och körsång. Man kan gå på datakurser, lära sig om biodling och syssla med keramik och slöjd. Inför jul kan man ysta ost, baka bröd och göra äggost.
När de praktiska frågorna hade klarats av, var det dags för kvällens underhållning, en musikstund med "The two dinosaurs". Duon visade sig vara två smokingklädda herrar från Karlstad, Curre Berg som sjöng och som presenterade programmet på ett lättsamt och underhållande sätt och Erik Arpi som ackompanjerade på keyboard, ett instrument som stundtals lät som en hel orkester. Vi bjöds på många välkända sånger från 50-talet och årtiondena däromkring, alltifrån Charlie Chaplins "Smile" och "As time goes by" till "Moon River" och "Can´t help falling in love" från Elvis Presleys repertoar. Genom Curre Bergs sång och berättande framträdde flera musiklegender, som Dean Martin, Louis Armstrong och Frank Sinatra.
Att publiken uppskattade programmet märktes på alla de fötter som stampade takten och på applåderna efter slutnumret. En extra applåd blev det, då vi fick reda på att artisterna som vanligt skulle skänka sitt gage till organisationen "Min Stora Dag".
Efter musikunderhållningen väntade fika med goda smörgåsar och dragning i kvällens lotteri. Och till sist samlades många kring de teckningslistor som lagts ut, listor där man kunde anmäla sig till föreningens olika aktiviteter, temadagar och kurser. Många namn skrevs på någon av listorna "Läs och res", där man kunde välja något av alternativen Österlen / Vättern runt. Ett innehållsrikt verksamhetsår tycks vänta i SPF Kvillebygden.

Text: Christel Kempton
Bilder: Håkan Vikstål