Leif Karlssons tal

  • Leif Karlsson i disktagen. "Var är tallrikarna?"

Inledningstal vid månadsmötet 20190822
Av Leif Karlsson

Så var det åter dags för den nya terminen i SPF skolan. Alla elever hade kommit i god tid för att inte missa något. En förväntan låg i luften inför det nya månads mötet. Det skulle bli samma magister, eller som en del sa ordförande som förra året om han nu bara kom i tid för ibland kunde tankspriddheten göra att han missade något. Magistern hade hela sommaren suttit vid sitt välstädade skrivbord och planerat kurser och lektioner. Nu var det hela klart så det var bara för eleverna att anteckna sej för vad dom ville arbeta med under hösten. Alla hade klätt upp sej inför höststarten och gick nu runt ock minglade innan klockan skulle ringa in. En del gick och paxade stolar men vad dom inte visste var att så ska man inte göra enligt den nya skollagen, utan slumpen avgör var man sitter. Allt för demokratins skull.

På ett bord längst ner i salen låg alla kurser som bjöds ut till de närvarande. En kurs som för många vållade huvudbry var kursen i tvåärmsstickning. Många pannor lades i djupa veck vad detta kunde vara för något. De flesta menade att alla tröjor har väl två ärmar men efter en stunds dividerande kom det fram att det var felstavat. Det skulle vara tvåändsstickning och nu blev ännu flera som frågetecken i ansiktet. Kurser som hade med data att göra var populära och blev fort fulltecknade liksom slöjd för i många hushåll var det brist på smörknivar.

Gymnastik skulle bedrivas både inomhus och utomhus. Långa promenader är bra för hjärta och blotryck och med tanke på den senaste tidens hjärtbesvär för många är detta ett bra ämne. De som inte orkade med detta kunde kasta käglor på en matta. För de herrar som deltar in denna sport är det att tänka om, för hemma brukade dom sopa saker under mattan men nu var att sopa uppe på mattan.

Boule-verksamheten fortätter som vanligt tills vidare, men en anmälan har skickats till diskrimineringsombudsmannen för mindre långa personer. Det finns de som tycker att sporten borde förbjudas. Även en skrivelse har skickats till EU i Bryssel. Det heter ju att kasta mot lillen och en sådan vokabulär kan vi inte ha i det svenska samhället

Vid alla sammankomster är maten viktig och inför höststarten hade Bamba personalen gått flera kurser i mat hantering. Mycket viktig är att mjölken hålls kall och inte blandas med mindre kall mjölk och att osten läggs på smörgåsen från vänster till höger om det är två skivor eftersom dom flesta äter från höger till vänster.

Moder Jord inte mår så bra och vi alla måste hjälpas åt med att ta vara på jorden resurser Nu har ledning beslutat att slopa faten till kaffekopparna och i stället lägga en servett under som fat. Allt för att minska på disken och den energi som går åt till detta. Detta kallas för klimatkompensation. Alla som gått eller cyklat hit kan få ett fat eftersom dom har dragit sitt strå till stacken.

Men annars verkar det här med klimatkompensation som katolikernas avlatsbrev. Köp dej fri och synda så mycket du vill.

Körverksamheten kommer att vara som vanligt med uppträdande då och då under terminen och spel och dobbel-verksamheten fortsätter men med en stor röd skylt vid spelbordet. Du spelar väl inte bort hela pensionen. Är du i riskzonen - kontakta Yngve vid flera återfall tag kontakt med Lillemor.

Nästa års skolresa har redan börjat planerats. Årets resa runt Vättern blev mycket lyckad med en mängd sevärdheter att beskåda. Flera resenärer har ännu inte hunnit återhämta sej och dras med jetleg varje morgon. Inför nästa års resa har resekommittén höjt ribban ytterligare ett steg.

Ordning i klassen! Klockan har ringt in och lektionen kan börja.