Seniordansavslutning ht 2018

  • Avslutningen av seniordansen den 1 december 2018. Inveklade turer!

SPF SENIORERNA Kvillebygden
Avslutning för seniordansarna

För dem som varit med från starten, blev det den tolfte terminsavslutningen, när nu seniordansen i SPF Kvillebygdens regi tog jullov. Ett trettiotal glada och danssugna deltagare från skilda håll hade samlats i Kville Bygdegård. Man kom från Kville, Hamburgsund, Fjällbacka, Tanumshede, Dingle, Hällevadsholm och Sotenäs. Seniordansen, som kan liknas vid mycket enkel folkdans, har fasta turer, som det gäller att hålla reda på. Både kroppen och inte minst "knoppen" får motion, då man måste komma ihåg alla steg och turer. Man dansar oftast i par, och i de flesta danser byter man partner flera gånger. Att det är flera damer än herrar som deltar vållar inga problem. En del damer förvandlas lätt till kavaljerer genom att sätta på sig slipsar.
Några som varit med sedan starten är våra duktiga och uppskattade ledare, Anita Hakeröd och Anki Danielsson. De har lärt oss många danser under de sex år vi hållit på med det här, som egentligen heter Internationell seniordans.
Vid terminens sista träff värmde vi som vanligt upp med Glada ringen och Smygvalsen. Sedan följde Operett-medley, Sambaglädje, Vävstolen och många fler danser under en timmes tid, innan vi samlades vid de trevligt dukade festborden. Det bjöds på goda smörgåsar och tårtor som var en fröjd för både öga och gom. Vid kaffet dök det upp en liten skara personer i lustiga hattar. Det var några av deltagarna som måtte ha lånat sina huvudbonader av julens pepparkaksgubbar. Ett par av "gubbarna" överlämnade var sin välförtjänt julgrupp till våra ledare, och de i sin tur gav sina hjälpredor, Ingalill Dahlin och Ingrid Sörkvist, var sin vacker blomma, en röd julstjärna. Jan-Erik Hakeröd tog fram sitt dragspel, och så sjöng vi några julsånger tillsammans, sånger som för stunden fått ny text, där vi fick höra om oss själva och vår dans.
Innan var och en körde hem till sitt, togs ett gruppfoto, och så enades vi om att ses igen den 12:e januari för att starta vårt sjunde dansår.
Text: Christel Kempton