Räkfesten

  • C:a 155 medlemmar njöt av räkorna

SPF SENIORERNA Kvillebygden
Räkfrossa på vårens sista månadsmöte

Omkring 155 personer hade kommit till vårterminens sista månadsmöte i Kvillebygdens SPF-förening. Den sedvanliga räkfesten brukar vara en populär tillställning.
Det var många som ville gå den tipsrunda som inledde mötet, och senare under kvällen fick vi veta, att Jan Johansson var den som stod som segrare.
Föreningens ordförande, Ingemar Bergdahl, hälsade välkommen och gav oss en del information om kommande aktiviteter, och vice ordförande, Claes Toreld, berättade om pensionärsföreningarnas kontakter med de politiska partierna.
Kville Singers stod på tur, och med försångaren Morgan Kristensson tågade kören in till en skånsk majvisa, "Godafton om I hemma är". Morgan framförde senare i programmet sin egen sång om vårrustningen av en båt, "Bådlivet i Hambersûnn", en låt som lockade fram många igenkännande skratt.
En egen visa, "Välkommen Vår", bidrog också spelmannen Jan-Erik Hakeröd med. Han och kvällens andra musikant, Sven Alfredsson, spelade sen den sång som Benny Andersson gav sin fru i 40-årspresent, "Födelsedagsvals till Mona". Förutom sång av kören innehöll kvällens musikprogram också några allsånger.
När det så blev dags för förtäring, bars välfyllda skålar med 55 kilo färska, goda räkor in. Alla fick äta så mycket de orkade, och kalaset avslutades med rulltårtsbakelser, denna gång med jordgubbar ovanpå gräddklicken.
Ännu en gång hade föreningens styrelse med medhjälpare gjort ett gott arbete för sina medlemmar.
Text: Christel Kempton