2017 Maj Räkfest

Varje vår anordnas en räkfest

  • Drygt 140 gäster har kommit. Kville Singers underhåller.

SPF SENIORERNA Kvillebygden

Terminsavslutning med räkfest i Kville Bygdegård

Till vårterminens sista månadsmöte hos SPF Kvillebygden, den sedvanliga räkfesten, hade omkring 150 förväntansfulla gäster samlats i Kville bygdegård. Kvällens program inleddes med en tipsrunda, där man fick fundera över diverse kluriga frågor. När man sedan hade slagit sig ner vid de blomsterprydda borden, blev det sång av föreningens egen kör, Kville Singers. Musikanterna och körledarna Sven Alfredsson, Jan-Erik Hakeröd och Hasse Hakeröd ackompanjerade. Publiken fick sjunga med i flera Sven-Ingvarslåtar, detta för att hedra dansbandets frontfigur Sven-Erik Magnusson som gått bort tidigare i år.

Musikanttrion förvandlades för en stund till ett litet wienerkapell, vi fick lyssna till melodin Wien, Wien, nur Du allein, och vi fick se en dansuppvisning av Britt-Marie och Jan Johansson. De visade, hur en riktig wienervals ska dansas.
Sång- och musikstunden avslutades med blommor i mängd, Tulpaner från Amsterdam och Miljoner rosor.

Så var det då dags för kvällens stora begivenhet, räkorna! Från Grebbestad anlände 55 kg pinfärska räkor. De smakade utmärkt tillsammans med pain riche, och alla kunde äta så mycket de någonsin ville och orkade.

Innan kaffekannorna sattes fram på borden, tog föreningens vice ordförande, Claes Toreld, till orda. Han berättade om det kaffe från Colombia, som han bjöd kvällens festdeltagare på, och han berättade om odlarnas villkor i det sydamerikanska landet.
Till kaffet trollades det fram rulltårtsbakelser i mängd, och till slut blev det prisutdelning efter tipsrundan. Det visade sig, att det var en enda person som hade lyckats att få alla rätt, nämligen Ulla Sörqvist från Hamburgsund.

Efter en så god och lyckad kväll sänder man gärna en tanke och ett tack till dem som såg till att allting fungerade så bra, vår styrelse med duktiga medhjälpare. Ja, ett stort tack går till dem som lägger ner tid och arbete på att ordna det trevligt för oss alla tillsammans i föreningen!

Text: Christel Kempton
Bilder: Håkan Vikstål