Musikquiz

Här följer ett referat från månadsmötet i oktober med Lennart Palm

  • Det var knepigt det här!

SPF SENIORERNA Kvillebygden
Tillbaka till "det ljuva 60-talet"

Temat för månadsmötet i oktober hos Kvillebygdens SPF-förening var "ljuva 60-tal".
Omkring 150 medlemmar ville komma, och redan i entrén till bygdegården möttes vi av något tidstypiskt. Inträdesavgiften var 10 kr i stället för den vanliga på 60 kr. Lotterna hade också ett reducerat pris, och de vanliga lottringarna var utbytta mot ett tombolahjul. Några mötesdeltagare hade i sina garderober funnit klädesplagg från tiden, och på väggarna hängde bilder som minde om bland annat övergången till högertrafik 1967 och om Algots kläder, som nog många av oss en gång bar.
Fikaborden var ordnade i trevliga smågrupper, och vid varje kaffekopp låg en penna och en svarsblankett till kvällens musikquiz. Man skulle kanske i stället säga melodikryss, för kvällens underhållare var Lennart Palm, mannen som ibland bistår Anders Eldeman genom att spela in melodier till lördagens Melodikryss på radio. Av Lennart fick vi veta, att det är cirka en och en halv miljon människor som ägnar sig åt Melodikrysset varje lördag, och att Lennart har spelat in ungefär 100 låtar till programmet.
Lennart Palm hade sin egen orgel med sig, och på den spelade han med både händer och fötter den musik som han ställde sina frågor till. Eftersom frågorna var lagom svåra, och eftersom det var ett livligt samarbete bordsgrannarna emellan, hade vi allesamman förmodligen alla rätt. Lennart kunde konsten att underhålla sin publik, inte bara med musik utan också med humor och kvickheter, med historier och betraktelser "ur levande livet".
Lennart visade oss ett annorlunda sätt att dra vinnarna i musiktävlingen. Han slängde upp buntar med svarsblanketter i luften, och bland de nedsinglande pappersarken skulle vår ordförande, Ingemar Bergdahl, fånga blanketter med namnen på de glada vinnarna av var sin burk "Bullens pilsnerkorv".
Bullens korv blev det också som traktering denna 60-talsafton. Tre glada korvgubbar från föreningens styrelse bistod vid utdelningen, och så fick man allt efter tycke och smak själv servera sig ketchup, senap och Bostongurka. Kaffe med "dammsugare" smakade utmärkt efteråt, och till kvällens avslutande lotteri dök "Bullens pilsnerkorv" upp ytterligare en gång, bland vinsterna på lotteribordet.
Nöjda och belåtna på alla vis kunde vi till sist konstatera, att månadsmötets arrangörer än en gång hade lyckats ge oss en trivsam och gemytlig kväll.

Text: Christel Kempton