Upptaktsmötet

  • Ingegerd Johansson och Margareta i Bônn underhöll

SPF SENIORERNA Kvillebygden

Terminsstart för Kvillebygdens SPF-förening

Hösten har nu startat för Kvillebygdens SPF:are i och med att terminens första månadsmöte har hållits. Bortåt 140 medlemmar samlades i Kville Bygdegård, där man som en inledning kunde förse sig med dryck och tilltugg för en stunds trevligt mingel.
När Claes Toreld, föreningens ordförande, sedan hade hälsat välkommen, bjöds man på en överraskning. Leif Karlsson, en i olika sammanhang uppskattad kåsör, höll en betraktelse, som lockade fram åtskilliga skratt. Föreningsmedlemmarna liknades vid elever i SPF-skolan och ordföranden vid en något tankspridd magister. Leif kom in på en del aktuella frågor, som till exempel klimatet - för att minska på energiåtgången vid disk skulle faten under kaffekopparna vid fikat ersättas med servetter. Och han varnade för spelmissbruk vid mötenas lottförsäljning - "Du spelar väl inte bort hela pensionen."
Eva Persson informerade om nästa års fyradagars-resa, som antagligen kommer att gå till Dalarna. Terminens månadsmöten, kurser och aktiviteter presenterades. Kurser i data och "Skriv ditt liv" brukar vara populära, och bland nyheterna i kursutbudet fanns till exempel bridge, bokcirkel, svampkunskap och tvåändsstickning. Först ut att starta bland aktiviteterna är mattcurling, och sedan börjar efter hand friskvård och gymnastik, körsång, seniordans och motionsdans.
När det formella var avklarat, intog två kvinnor scenen, "Kvinnor vid havet". Det var Ingegerd Johansson och Margareta Johansson, Margareta i Bônn. Ingegerd läste ur ett par av sina böcker om kvinnor från våra trakter, och Margareta spelade och sjöng egna visor som tog upp teman från Ingegerds böcker.
Det blev en stämningsfull stund i ord och ton med glimtar från vår kust.
Till sist var det dags att flytta över till kaffeborden, som var vackert dukade med rönnbärsklasar. Vi kunde konstatera, att det gick alldeles utmärkt att vara utan fat under kaffekopparna. I och med det här kunde man säga, att "Greta-effekten" hade nått även SPF Kvillebygden.
Text: Christel Kempton