Gökottan 2018

  • Många njöt av skönsång av Kville Singers i det fina vårvädret

Gökotta vid Hornborgs slottsruin.

Till Kristi Himmelfärdsdagens gökotta vid Hornborgs slottsruin söder om Hamburgsund var det som vanligt tre organisationer som var samarrangörer. Ulla Tisell representerade Svenska kyrkan, Lennart Dorthé Kville Hembygds- och Fornminnesförening, och från SPF SENIORERNA Kvillebygden kom Jan Johansson.
Den som ville, och det var de allra flesta, kunde starta firandet med att gå en tipspromenad runt den vackra platsen. När vi sedan hade slagit oss ner på medhavda campingstolar, på stenar och i gröngräset, hälsades vi välkomna av Lennart Dorthé. Han efterträddes av SPF-kören Kville Singers med spelmännen Sven Alfredsson på gitarr och Jan-Erik Hakeröd på dragspel. Gruppen framträdde med fyra vårsånger, bland andra Janne Hakeröds Njut av vår natur. Den uppmaningen var verkligen inte svår att följa för oss, ett femtiotal deltagare, denna strålande försommarmorgon.
Två präster medverkade, Madeleine Myrström Kamb och Luka Vestergaard. Madeleine höll en betraktelse över Kristi Himmelfärdsdagens tema och talade bland annat om den osynliga men allestädes närvarande Jesus. Till de två sommarpsalmer som vi sjöng, bytte Sven Alfredsson från gitarr till saxofon.
Under den avslutande fika- och pratstunden hölls prisutdelning för tipspromenaden. Det visade sig, att Anita Hakeröd hade flest rätt den här gången. En avgift på 20 kronor per person hade tagits ut vid starten för tipspromenaden, och Ulla Tisell och Jan Johansson, som höll i prisutdelningen, berättade att morgonens överskott som vanligt skulle gå till Läkare Utan Gränser.
Text: Christel Kempton