2020 Årsmötet

  • Lillemor kontrollerar Karl-Eriks lott.

SPF SENIORERNA Kvillebygden

Välbesökt årsmöte med underhållning

Till årsmötet i Kvillebygdens SPF-förening kom drygt 150 medlemmar. Då Claes Toreld, föreningens ordförande, hade hälsat välkommen, blev det en stunds information av Claes, Jan Johansson och Håkan Vikstål. Därefter höll Claes en parentation som avslutades med att Sven Alfredsson på saxofon spelade "Gammal fäbodpsalm". Till ordförande för mötet valdes Claes-Åke Sörkvist och till sekreterare Inga-Lill Sörgard. Verksamhetsberättelsen framfördes i form av ett bildspel som Håkan Vikstål hade sammanställt, ett bildspel som påminde om många trevliga händelser i föreningen under det gångna året.

Barbro Torstensson, föreningens kassör, föredrog kassaberättelsen och konstaterade, att föreningens ekonomi är god. Årsavgiften för år 2021 bestämdes till 170 kronor. Valberedningen hade gjort ett gott arbete, och Claes-Åke Sörkvist kunde tämligen snabbt ta sig igenom dagordningen. Föreningens styrelse ska även nästa år bestå av 9 ordinarie ledamöter, och kvarstår som ordförande gör Claes Toreld , som vice ordförande Ulla Tisell, som sekreterare Inga-Lill Sörgard och som kassör Barbro Torstensson. Övriga ledamöter är Lillemor Blad, Anna-Lena Fredriksson, Anita Hallberg, Leif Karlsson och Eva Lundgren.

Efter mötesförhandlingarna avtackades de funktionärer som valt att lämna sina uppdrag, flera av dem efter många års arbete i någon av föreningens aktivitetsgrupper. Vackra och välförtjänta tulpanbuketter överlämnades av Claes Toreld och Inga-Lill Sörgard.

För kvällens underhållning stod de tre herrarna i Bengans Trio från Hamburgö, Bengt Nilsson, Tommy Mattsson och Tomas Ferm. De bjöd på ett knippe sköna låtar, som verkligen uppskattades av publiken, som också fick sjunga med i några av melodierna. Ett roande kåseri av Leif Karlsson brukar höra till föreningens möten, och även denna gång kom Leif med ett nyskrivet sådant. Till kaffet bjöds det inte bara på smörgås utan även på prinsesstårta. Tårta hade utlovats, när antalet föreningsmedlemmar hade kommit upp i minst 400 stycken, något som nu är fallet.
Text: Christel Kempton