2018 Årsmötet

Här följer ett referat från årsmötet den 8 februari 2018

SPF SENIORERNA Kvillebygden
Årsmöte

Omkring 110 personer hade samlats i Kville Bygdegård för att delta i SPF Kvillebygdens årsmöte. Mötet inleddes med att föreningens ordförande, Ingemar Bergdahl, hälsade välkommen och sedan höll en parentation. Minnesstunden avslutades med att Sven Alfredsson på saxofon spelade "Allt under himmelens fäste".
Ordförande för årsmötet var Clas-Åke Sörkvist, och Inga-Lill Sörgard förde protokollet.
Ingemar Bergdahl föredrog 2017 års verksamhetsberättelse, och till den hade Håkan Vikstål gjort ett bildspel, som illustrerade många av det gångna årets aktiviteter och evenemang. Ingemar berättade, att medlemsantalet nu är uppe i nära 350 personer, och att föreningen under året har haft 51 stycken valda funktionärer och dessutom en del frivilliga, som har hjälpt till med att hålla föreningens olika aktiviteter igång.
Barbro Torstensson, kassör, presenterade bokslutet, och det visade att föreningens ekonomi är god.
Styrelsen för år 2018 består av Ingemar Bergdahl (ordförande), Claes Toreld (vice ordförande), Inga-Lill Sörgard (sekreterare), Barbro Torstensson (kassör), Lillemor Blad, Anita Hallberg, Eva Lundgren, Gunnel Sörkvist och Ulla Tisell.
Mötesförhandlingarna avslutades med att Ingemar Bergdahl tackade avgående styrelseledamöter och föreningsfunktionärer med var sin blombukett. Efter det var det dags att gå till kaffeborden, där föreningen bjöd sina medlemmar på fika med goda smörgåsar och en stunds trevlig musikunderhållning.
För musiken svarade CissiTop, och vi fick se och höra en trio bestående av Cecilia "Cissi" Wingård, Frank Boberg och Anders Bullarsjö.
Anders spelade bas, en ståtlig "ståfela", medan Cissi och Frank växlade mellan gitarr, trumma, dragspel, flöjt och skedar. Vi bjöds på sång och musik i visor av olika slag, dramatiska och finstämda, svenska och utländska, visor av till exempel Evert Taube, Dan Andersson och Cornelis Vreeswijk. Trions medryckande avslutningsnummer, Wiggen, med Frank på dragspel fick publiken att både tjoa till och klappa taktfast.
Text: Christel Kempton