Schweizresa NYTT upplägg

Schweizresan i september har inte fått tillräckligt med anmälningar, vilket vi har största förståelse för. Lennart och jag (Suzane) har beslutat oss för att för dem som anmält sig istället erbjuda att åka med Rolfs Flyg och Buss 17/9. Detta för att ni som vill komma iväg ska få den möjligheten.

NYTT erbjudande för Schweizresa i september 

Länk till Rolfs resor
Bussresa Glaciärexpressen - Rolfs Flyg & Bussresor (rolfsbuss.se)

Christer kommer att köra och jag kommer att vara reseledare. Skillnaden består i ett litet annat upplägg och pris. Resan är på åtta dagar i stället och kostar 9575:- per person. Vi kommer att ordna så att ni blir hämtade i Markaryd om tillräckligt många anmäler sig. Jag bifogar utdrag från resan nedan. Anmäl er så fort som möjligt till Suzane 0733-352515 eller josco@live.se. Berätta gärna för fler som kanske vill följa med. Dela inlägget 

Dag 1 Hemorten – Hannover

Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Rödby–Puttgarden som tar 45 minuter. I Tyskland fortsätter vi till utkanten av Hannover där vi checkar in på vårt hotell. Dagen avslutas med en gemensam middag.

Dag 2 Hannover –  Baldersheim

Frukost och avresa mot Baldersheim. På vägen passerar vi Kassel, Frankfurt am Main och Heidelberg. I Baldersheim övernattar vi på Best Western Au Cheval Blanc Mulhouse Nord. Middag på kvällen.

Dag 3 Baldersheim – Fribourg

Vi fortsätter in i Schweiz och stannar till i Emmental för ostprovning på Emmentaler Schaukäserei innan vi åker vidare till Bern. Efter lunch på egen hand möter vi vår lokalguide som tar oss med på en stadsrundtur i stadens fantastiska centrum. Stadskärnan är med sina gamla hus och arkader med på Unescos världsarvslista sedan 1983. Framåt sen eftermiddag når vi Fribourg där vi bor på centrala NH Fribourg. Middag ingår inte denna kväll utan vi kan fritt botanisera bland stadens många restauranger.

Dag 4 Fribourg – Lausanne – BrigFribourg – Lausanne – Brig

Efter frukost beger vi oss till Genèvesjön som är Alpernas största sjö. Vi besöker Lausanne som är huvudstad i kantonen. Här trängs lyxiga hus och hotell mellan de höga bergen och sjön. Det blir tid för lunch på egen hand. På vägen stannar vi och gör en vinprovning av några av Schweiz goda viner. Vi fortsätter därefter till Brig och checkar in på Hotel Good Night Inn. Gemensam middag på kvällen.

Dag 5 Zermatt

Eftersom Zermatt är fritt från biltrafik åker vi tåg från Täsch till Zermatt som ligger vid foten av Matterhorn. Matterhorn kännetecknas av sin pyramidformade topp. Kanske lockar en tur med bergbanan till någon av toppstationerna Gornergrat eller Klein Matterhorn (extra avgift). Biljetten kostar cirka 90 schweizerfranc t/r men väl uppe belönas du av en panoramautsikt som är svårslagen. Vi får tid till att äta lunch på egen hand innan vi återvänder med tåget till Täsch. På kvällen äter vi middag på egen hand.

Dag 6 Brig – Utflykt Glaciärexpressen – FeldkirchBrig – Utflykt Glaciärexpressen – Feldkirch

Vi lämnar hotellet och stiger ombord på Glaciärexpressen. Under fyra timmar får vi en fantastisk naturupplevelse genom panoramafönstren på Alpernas mest kända tågrutt. Tåget tar oss över Oberalppass på 2 033 meters höjd och vidare till Chur där vår buss möter för att ta oss till Feldkirch. Vi checkar in på Central Hotel Leonhard. Middag på kvällen.

Dag 7 Feldkirch – Hannover

Frukost och därefter avresa till Hannover. Här bor vi i utkanten av Hannover. Middag på kvällen.

Dag 8 Hannover – Hemorten

Frukost och avresa till Puttgarden. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Malmö 16.45,

Ingår

Buss t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 5 middagar · utflykter enligt program · reseledare

Tillägg

Enkelrum från 1 875:- · bergbana vid Matterhorn

Valuta

Euro och schweiziska franc