"Gulli" i Markaryds hembygdspark

/
Smålänningen
/2020-08-21

Gulli håller coronaavstånd till publiken. FOTO: LEIF LUNDSTRÖM
"Gulli" roade SPF i parken

SPF anordnar flera arrangemang för att bryta isoleringen
MARKARYD Gulli kom på torsdagen till Markaryds Hembygdspark. Komikern Jessica Persson fick ett varmt mottagande då SPF Markaryd hade ordnat social samvaro.
SPF Seniorerna i Markaryd och Hinneryd anordnar nu arrangemang, som har som syfte att bryta äldres isolering och ensamhet på grund av pandemin. Torsdagseftermiddagens besök av komikern och skådespelaren Jessica Persson, från Osby, var ett av dessa arrangemang.
SPF-arrangemangen har hittills varit populära.
– Det är ungefär 1200 som varit med på detta. Och det kunde vi aldrig drömma om i våra vildaste fantasier när jag började skriva de här ansökningarna från Socialstyrelsen, sa SPF:s ordförande i Markaryd, Lennart Karlsson.
Detta strax före Jessica Perssons framträdande som Gulli i Markaryds Hembygdspark.
FAVORITÄMNET FÖR Gulli under uppträdandet var "opålitliga gubbar". Själv hade hon med sig Lasse Magnusson som bland annat skötte det tekniska.
Även klimakteriet togs upp av Gulli, som hade haft stora problem med sitt humör på senare tid.
– Då tänkte jag, varför beter jag mig så illa? Det är bara för att jag kommit in klimakteriet. Jag trodde att klimakteriet skulle vara början till något bättre men det är sju resor värre. Jag är arg som en bålgeting och svettas som en galopphäst, berättade Gulli för publiken.
Hon misstänkte till och med att det var hon som var anledningen till den globala uppvärmningen.
DET FINNS PÅ grund av smittorisken en begränsning för hur många som kan samlas på samma gång, när det gäller publika arrangemang. Därför gjorde Jessica Persson hela tre framträdanden som Gulli, under eftermiddagen.
Naturligtvis rådde coronaavstånd.
– Nu är det coronaavstånd. Så tråkigt detta är, konstaterade Gulli som inte fick gå för nära publiken.
SPF I MARKARYD och Hinneryd arrangerar alltså flera olika evenemang med hjälp av statliga bidrag.
I onsdags hade Lisbet Eriksson, enligt SPF:s hemsida, föreläst om tre kvinnor från Huseby Stava, Stina och Florens. Detta i Hembygdsparken i Traryd.
Den 26 augusti ska det bli musik av Bolmsö Old Star med Irene Olofsson. Det innebär ett program om Edith Piaf, i Hembygdsparken i Stömsnäsbruk.
Leif Lundström
0433-527503
leif.lundstrom@smalanningen.se