Österrikeresan

SPF Seniorerna i Markaryd reste till Tyrolen

I mitten av september reste 47 medlemmar med buss till Österrike.
Med Kirchberg och fina Hotel Zentral som bas, fick vi uppleva Tyrolen från sin vackraste sida.
Strålande sol och blå himmel under hela vår vistelse.
Vi inledde med att åka till Eben am Achensee för att vara med vid en ”Almabtireb”. Det är en festlighet som äger rum då korna tas ner till gårdarna igen efter att ha varit uppe i bergen under sommaren. Korna är vackert smyckade med blommor och stora koskällor. Mycket folk och tyrolermusik inramade det hela.
Att besöka Kaprun med dess kraftdammar var en upplevelse. Specialbussar i kombination med glidliftar förde oss upp till 2000 m höjd där utsikten över landskapet var fantastisk.
En tur upp till Hahnenkamm hann vi också med. Några valde att bara njuta och ta en lättare vandring med andra gav sej på att gå nerför störtloppsbacken. En ack så besvärlig vandring i oländig terräng.
En stor luftballongsträff ägde rum bara några hundra meter från hotellet och många hade beundrat skådespelet då ett trettiotal ballonger lyfte. Så på vår sista dag i Kirchberg passade några på tillfället att åka luftballong och se toppar och dalar från ovan.
Efter att ha rest tillsammans i en dryg vecka tackade vi vår reseledare Suzane och busschaufför Christer från Josco för en trevlig, fin och välarrangerad resa.