Olle Jönsson

Konsert i Markaryds kyrka

Tisdagen den 8 augusti hade SPF Seniorerna Markaryd inbjudit alla kommunens pensionärer till en eftermiddag i Markaryds kyrka där Olle Jönsson underhöll oss alla som kommit, ca 350 personer, med sin härliga röst och många fina låtar.

Först hälsade Anita Lindberg från SPF:s styrelse oss alla välkomna.
Detta är en del av SPF Markaryds projekt ”Tillsammans mot ofrivillig ensamhet”.

Hon överlät sedan ordet till Olle Jönsson, som började med att sjunga ”Till Himlen från Österlen” sedan  sjöng han fina låter i en lång rad, bland annat, Darins låt ”En säng av rosor” som Olle Jönsson tolkade i TV programmet ”Så mycket bättre”.

Efter många låtar med tänkvärda texter och lite prat emellan, kom kyrkoherde Håkan Persson och höll en kort andaktsstund om hur mycket ett par ord kan betyda, det kan både lyfta och sänka en människa. Det bör vi tänka på när vi umgås med varandra.

Därefter sjöng Olle igen t.ex.” Kom till mig med dina blommor mens jag lever” och ”Min stora dag”. 
Som avslutning bad Lars-Inge Kristiansson honom att sjunga ”Var jag går i skogar berg och dalar” och det gjorde han och fick stående ovationer av publiken.

Lars Inge tackade honom för framträdandet och tackade Håkan Persson för den fina andaktsstunden och även publiken för att det var så många som kommit.

Anna-Lisa Lindvall överlämnade blommor.

Tack så mycket Olle Jönsson och kyrkoherde Håkan Persson för en sådan fin eftermiddag.

länk till bilder

          /Marie-Louise Fällgren