Julbord 2018

Julbord för SPF Seniorerna i Markaryd

Fredagen den 30 november samlades 150 medlemmar från SPF Seniorerna i Markaryd för att äta det traditionella, hemlagade julbordet som serverades på Germundsgården.
Alla serverades glögg med pepparkakor när de kom in i lokalen.
Ordförande Lennart Karlsson hälsade alla hjärtligt välkomna och bjöd alla att ta för sig av julmaten. Som vanligt smakade maten utsökt och kökspersonalen såg till att faten hela tiden fylldes på.
Milan Krejci från Ljungby underhöll med ett program som han kallade "Jul igen med Milan". Han kommer ursprungligen från Tjeckoslovakien och sjöng och spelade gitarr och munspel. Repertoaren bestod av visor av Evert Taube, Hallelujah av Leonard Cohen och många fina julsånger. Han sjöng också ett antal kända ryska sånger på både svenska och ryska, bland annat Stenka Rasin och Kalinka. Programmet avslutades med Stilla Natt. Milan tackades med blommor och rungande applåder.
Efter underhållningen serverades Ris á la Malta och kaffe med pepparkakor.
Ordföranden informerade om att han har inbjudit Barbro Westerholm till Markaryd och hon kommer hit den 18 mars 2019 för att tala om Ensamhet bland äldre.
Mötet avslutades med att motionsledarna, cirkelledarna samt festkommittèn och alla som hjälpt till med julbordet tackades med blommor. Även ordförande Lennart Karlsson och hans fru Anna hyllades med blommor som tack för sitt stora engagemang i föreningen.