Referat månadsmöte 19 januari

Bilder

Vid SPF Markaryds första månadsmöte för året, kunde ordförande Lennart Karlsson hälsa 140 medlemmar välkomna till Germundsgården.
Han överlämnade ordet till Linda Hansson från konditori ”Baket” i Ljungby. Hon kom till oss för att berätta om sin medverkan i ”Hela Sverige Bakar” och fram till att hon vann hela tävlingen. Det var mycket intressant att höra hur det går till att vara med om en sådan inspelning, hon visade även kort där ifrån. Vi var säkert många som satt och tänkte att det var nog ingen lätt uppgift att tävla i ett program där man håller på att baka
så många olika kakor och tårtor under så stor stress och sedan blir bedömd av en jury.
Det var många omtagningar och säkert svårt att hålla nerverna under kontroll, men som sagt hon kom etta och alla tyckte att det var en prestation. Hon hade med sig 3 olika sorters kakor från sitt konditori, vilket hon startade upp efter att hon vunnit tävlingen. Kakorna smakade väldigt gott till kaffet.

Ordföranden tackade henne för att hon kom till oss och berättade om sin upplevelse.
Han önskade henne lycka till i fortsättningen med sitt konditori.
Han tackade även personalen i köket.
Sedan informerade han om kommande program, den 16 februari har föreningen sitt årsmöte, den 31 mars blir det en Påskbuffé och lite andra aktiviteter under våren och i oktober månad planeras en resa till Nöjesteatern i Malmö för att titta på musikalen ”Dé é det här vi kallar kärlek”.

Han tackade sedan oss alla för att vi kommit och avslutade mötet.

/Marie-Louise Fällgren