Värmlandsresan Referat - bilder

Värmlandsresa i strålande sol

Den 26 juni åkte 40 glada Spf-are till Värmland

Redan på eftermiddagen gjorde vi vårt första besök, det som många av oss såg framemot som höjdpunkten för resan. Vi kom till Sandgund och Lars Lerins utställning av hans fantastiska målningar. 
Under de efterföljande dagarna besökte vi bland annat Selma Lagerlöfs Mårbacka, Erik Gustaf Geijer museet, och Monica Zetterlund- utställningen där vi blev guidade av Monicas lillasyster Margaretha. Vi hann också med att få smaka och få information om typiska Värmländska rätter på Kulinarika Mat-och vingård.

Att Selma Lagerlöfs författarskap har satt ett djupa spår överallt i Värmland märktes, då vart vi än kom refererades det till Lagerlöfs olika figurer och romaner.

Efter att ha njutit av underbart väder, god mat och vacker utsikt över Fryken i några dagar  lämnade vi Sunne och åkte  nöjda och glada hemåt.
En härlig resa, som förgylldes av mycket duktiga och engagerade lokala guider, och som arrangerats av Josco med Suzane som reseledare och Christer vid ratten.

/Karin S

Monica Z utställningen  guide lillasyster Margareta
Mårbacka Conny Isaksson i samspråk med guiden David.
                   Conny har gjort flera träskulpturer efter förebild av Selma Lagerlöfs figurer som är placerade på olika ställen i Markaryds kommun.
En del av gruppen på Mårbacka
Gruppen samlad i Rottneros Park med byst av Selma Lagerlöf i mitten
Guiden Ingegärd framför ett av Lars Lerins mest kända verk, den otroliga bokhyllemålningen.