Välkomna till SPF Kronobergsdistriktet

  Distriktsstämman 18 mars 2020 INSTÄLLD!

  Anslagstavlan med nytt på hemsidan

  Anslagstavlan

Ljungby bästa program februari!

GRATTIS till SPF Ljungby för bästa program i februari!

Rekrytering-& Marknadsföringsgruppens inspirationsdag 15 april 2020 kl 13.00 inställd!

Med anledning av den allvarsamma situation som coronaviruset förorsakar ställer vi in mötet med lokalföreningarnas ansvariga för rekrytering och marknadsföring den 15 april. Vi inriktar oss på mötet den 23/9 kl. 13.00 i stället!

Teaterresa till Gummifabriken i Värnamo 6 april 2020. INSTÄLLD!!

OBS FÖRESTÄLLNINGEN INSTÄLLD!! "Man får väl ställa upp!" En glesbygdsfars. I centrum av det lilla samhället finns en hembygdsgård där alla samlas. Idrottsklubben, Kennelklubben, Kyrkans barntimme, Unga Örnar, Motorcykelklubben och så förstås Hembygdsföreningen. Förvecklingar uppstår som man kan känna igen sig i.

Seniormässa Fort Nox Arena 1-2 april 2020.

SENIORMÄSSAN ÄR INSTÄLLD!! Kommer troligen att genomföras i höst.

Hollandsresa april-maj 2020. 51 personer bokade, 4 platser kvar!

HOLLAND, "Europas Blomsterträdgård", möter oss med en hisnande blomsterprakt, kanaler och broar samt väderkvarnar. Allt som man förknippar med landet, såsom Amsterdams kanaler och Panorama Mesdag i Haag blandas med annorlunda sevärdheter och holländsk gästfrihet. Allra mest handlar det förstås om blommor i mängder så långt ögat når. Att möta våren i Holland är ett minne för livet! Resan genomförs i samarbete mellan SPF-distrikt Kronoberg och Ryssbybygdens buss. Reseledare Boris Salomonsson.

Distriktsmästerskap i Golf 3 juni 2020.

SPF Kronoberg inbjuder till distriktsmästerskap i Golf. Arrangör är SPF Seniorerna Älmhult på Älmhults Golfklubb onsdag 3 juni 2020. Kanonstart 10:00. Gemensam samling och information 09:30 vid restaurangen. Tävlingen spelas över 18 hål singel/slaggolf med Hcp max 36.

Inbjudan till Hjärnkoll.

Kvartsfinalen i Alvesta 16 mars 2020 INSTÄLLD pga Coronaviruset!

Bouletävling i Ljungby 13 mars 2020.

Dubbel fem matcher Monrad. Tävling i Boulehallen Ljungby fredag 13 mars kl 09.00 samling 08.30.

Frågor och svar i Corona-tider om vård och omsorg med Gösta Bucht

Gösta Bucht, sakkunnig vård- och omsorgsfrågor hos SPF Seniorerna, svarar på vanliga frågor som rör äldreomsorg och sjukvård i Corona-tider.

I svåra tider håller vi ihop och bryr oss om varandra

Jag skriver till dig som är medlem i SPF Seniorerna för det är en svår tid för oss seniorer nu. Vi känner oro för oss själva, familjen och vännerna. Vi håller oss hemma, funderar på vad vi ska syssla med om dagarna, på nyheterna är det mest tråkigheter. Det känns som det inte är mycket som är roligt i dessa dagar.

Eva Eriksson i videokonferens med statsminister Stefan Löfven

Med anledning av coronakrisen höll i dag statsministern och vice statsministern videokonferens med landets tre största seniororganisationer. Med vid mötet var även Sara Byfors från Folkhälsomyndigheten. Eva Eriksson, förbundsordförande, framförde SPF Seniorernas syn på en rad frågor kopplade till utbrottet av coronaviruset.

Eva Eriksson i Expressen om att seniorer bör ta sitt samhällsansvar i krisen

Förbundsordförande Eva Eriksson skriver i Expressen att nu måste vi seniorer ta vårt ansvar och stanna hemma – detta är inte tiden för generationskonflikter. Vi måste hålla ihop i samhället.

Facebookgrupper för trädgårdsintresserade

Idag hälsar vi våren välkommen! Nu är dagarna längre än nätterna. Den meteorologiska våren har förstås kommit olika långt (eller inte alls visat sig) i vårt avlånga land, men ljuset är äntligen tillbaka i hela Sverige.

Thony Björk svarar om Coronavirus och läkemedelsfrågor

Spridningen av coronaviruset har medfört att vi som är årsrika rekommenderas att stanna hemma och att undvika sociala kontakter. Vad kan man då göra för att säkerställa tillgång till de läkemedel man behöver? Thony Björk, sakkunnig läkemedel hos SPF Seniorerna, svarar på vanliga frågor

Tips till SPF Seniorerna-föreningar i Corona-tider

SPF Seniorerna har sedan tidigare rekommenderat att förenings- och distriktsaktiviteter skjuts upp eller ställs in samt att friska yngre medlemmar kan hjälpa andra medlemmar med att handla mat och liknande. Bara för att vi seniorer ombeds stanna hemma betyder det inte att vår möjlighet till att göra samhällsnytta och stötta våra medmänniskor är borta.

Tips till seniorer i Corona-tider: digitala och icke-digitala aktiviteter

SPF Seniorerna vill under Corona-krisen ge alla seniorer tips på vad man kan syssla med om dagarna. Vi kan fortfarande göra samhällsnytta och stötta våra medmänniskor. Vi uppmanar alla seniorer att bry sig om varandra och tipsa varandra om sysslor när fysiska möten inte kan genomföras

SPF Seniorernas generalsekreterare Peter Sikström träffar kultur- och demokratiminister Amanda Lind

Idag den 18 mars deltog SPF Seniorernas generalsekreterare Peter Sikström i ett möte med kultur- och demokratiminister Amanda Lind (MP) med anledning av coronaviruset.

Skriv! Hur tacklar du epidemin?

Behöver du sysselsättning, bearbeta dina upplevelser eller dela med dig? Vi vill veta hur du har det. Din text kan publiceras i Senioren.

”Din kronologiska ålder ska inte påverka vården du får”

När läget ändras snabbt uppstår många frågor. SPF Seniorernas sakkunniga redogör för hur du kan påverkas av coronaepidemin vad gäller pension, vård och omsorg

Vill att omsorgspersonal testas dagligen

Det behövs mer för att skydda äldre. Helst bör alla som arbetar med äldre testas regelbundet för covid-19, skriver flera äldreforskare, bland andra Ingmar Skoog och Yngve Gustafson.

Så fann Birgit nya vänner

För tillfället gäller social distans, men det kommer ett efter. Birgit Eklöf, 82, i Göteborg har funnit nya vänner och bekanta med hjälp av nyfikenhet och SPF Seniorerna. Och hon tycker telefon är ett bra sätt att hålla kontakt.

Gå till nyhetsarkivet

Kalender

april 01

information

 • 2020-04-01T00:00:00.0000000
 • Lagan
 • LAGAN
april 02

Modevisning

 • 2020-04-02T14:00:00.0000000
 • Missionskyrkan
 • LAGAN
april 14

Träffpunkt Furuliden

 • 2020-04-14T14:00:00.0000000
 • Furuliden
 • MOHEDA
april 16

Studiebesök på SAC Nordic AB

 • 2020-04-16T10:00:00.0000000
 • SAC Nordic AB
 • LAGAN

Aktuella kampanjer från vårt förbund