6-8 dec 2020 Julmarknad i Stralsund INSTÄLLD!

Resan till julmarknaden i Stralsund är inställd!

Förbundets digitala kursutbud

Höstens utbildningar och konferenser blir digitala! Konferenser för distrikt i SPF Seniorernas regi – digitalt och Kurser för alla medlemmar i SPF Seniorernas regi – digitalt.

Skriv under SPFs upprop för äldreomsorgen.

SPF Seniorerna har påtalat brister inom äldreomsorgen under en längre tid. I och med den rådande coronapandemin har dessa brister blivit än tydligare och fått oerhörda konsekvenser. Skriv under vårt äldreomsorgsupprop och hjälp oss sätta högre tryck på politiker i kommuner, regioner, riksdag och regering. Ingen ska längre kunna blunda för verkligheten och det omfattande förändringsbehov som finns.

Blomsterresa till Holland 19 april 2021.

HOLLAND, "Europas Blomsterträdgård", möter oss med en hisnande blomsterprakt, kanaler och broar samt väderkvarnar. Allt som man förknippar med landet, såsom Amsterdams kanaler och Panorama Mesdag i Haag blandas med annorlunda sevärdheter och holländsk gästfrihet. Allra mest handlar det förstås om blommor i mängder så långt ögat når. Att möta våren i Holland är ett minne för livet! De som var bokade till Holland 2020 får förtur på den här resan!

Bra med fast omsorgskontakt

Gärna fast omsorgskontakt i hemtjänsten och krav på kompetens, men mer behövs. Så sammanfattas SPF Seniorernas kommentar till en dagsfärsk utredning som regeringen nu ska bereda.

Seniorsurfarna kommer tillbaka 2021

I TV-programmet Seniorsurfarna drillas fyra kända svenskar i digitala färdigheter. Den 9:e februari är det premiär för en ny rafflande, rolig och lärorik säsong av SENIORSURFARNA med nya deltagare.

– Allt du behöver veta om livet som pensionär

Seniorhandboken tar upp saker som är bra att veta om livet som senior. Den innehåller både samhällsfrågor, och ger råd och stöd till privatlivet. Boken finns att köpa i vår webbutik.

Livesändning 26 oktober – Ställ frågor direkt till Peter

Förra gången blev en succé. Nu har du chansen att ställa frågor till SPF Seniorernas generalsekreterare Peter Sikström igen. Torsdag 26 oktober klockan 10.00 sänder vi direkt på tidningen Seniorens Facebooksida. Var med då!

Stor satsning på digitala julkonserter

Svenska kyrkan gör sin största satsning på digitala konserter under advent och jul. Det inleds på söndag med en ”sing along”-konsert från Umeå stads kyrka.

Se upp för D-vitaminbrist i vinter

Äldre är en av de grupper som riskerar att få i sig för lite D-vitamin. Inte minst detta år när många äldre tillbringar mer tid inomhus. Livsmedelsverket rekommenderar alla över 75 år att ta extra kosttillskott.

Ny covidkris i särskilda boenden: ”Nu måste äldre få rätt vård”

Smittan fortsätter att öka bland äldre på de särskilda boendena. Antalet döda stiger också.

Fråga Malena: Vad kan jag göra för att kunna hålla på längre?

Efter tio år som änkeman träffar jag nu en kvinna på 60 år som jag vill ha det bra med. Finns det något som kan göra att jag kan hålla ut bättre? Malena Ivarsson svarar.

Gå till nyhetsarkivet

Kalender

december 07

Promenad i Lagan City

  • 2020-12-07T09:30:00.0000000
  • Järnvägsstationen i Lagan
  • LAGAN
december 07

Digitalt Styrelsemöte

  • 2020-12-07T17:00:00.0000000
  • FURUBY
december 10

Luciafest - inställt

  • 2020-12-10T14:00:00.0000000
  • Sockenstugan
  • INGELSTAD
december 31

Våra aktiviteter är tills vidare inställda

  • 2020-12-31T23:30:00.0000000
  • FURUBY

Aktuella kampanjer från vårt förbund