2017-03-08 Temalunch Ungern

Ungersk afton hos SPF Bogesund.

Länk till bilderna!

Onsdagen den 8 mars inbjöds våra medlemmar till en afton med ungerskt tema. 125 medlemmar hade samlats på Trädgården.

Träffen började med en liten aperitif i form av "Palinka", som är en plommonsnaps från Ungern. Föreningens ordförande Roy Olausson hälsade alla hjärtligt välkomna och speciellt Gabor och Laszlo, som var inbjudna gäster.

Gabor serverade sedan en äkta gulaschsoppa, som var riktigt välsmakande. Den innehöll bl.a. oxkött, potatis, lök, morötter och framför allt ett antal väl utvalda kryddor. Till soppan serverades såväl vitt vin som grovt bröd, allt med ungerskt ursprung.

Under måltiden underhöll Laszlo med pianomusik i form av schlagers, evergreens och jazzinspirerande stycken. Även allsång förekom. Musiksoarén avslutades med en av den världsberömde ungerske kompositören Franz Liszts mest välkända stycken, den sprittande "Ungersk rapsodi".

Som avslutning på måltiden serverade Gabor ett ungerskt rödvin med god bouquet. Gabor höll sedan ett väldigt intressant kåseri om Ungerns historia från Medeltiden och fram till våra dagar. Vi fick veta allt om kejsardömet Österrike-Ungern, skotten i Sarajevo, andra världskriget och Raul Wallenberg, den Sovjetiska invasionen 1956 och efterföljande historiska händelser fram till nu. Efter mycket varma och ihållande applåder tackade programkommitténs Kjell Engström dagens underhållare.

Urban Zander informerade sedan om arbetet i KPR, kommunala pensionärsrådet. Fria bussresor är på gång för alla över 75 år liksom "FixarMalte", dvs ideella krafter, som kan hjälpa äldre personer med vardagliga ting som kan var besvärliga att klara av.

Sven Jönsson från programkommittén redogjorde för kommande resor bl.a. en tredagars resa till Stockholm och en hemlig resa.

Information gavs också om program på kommande månadsträffar. I april kommer den traditionella modevisningen och i maj blir det vårfest på Skotteksgården.

Efter dragning av lotterierna tackade ordföranden alla som hjälp till att arrangera denna trevliga afton.

Inskickat av
Kjell Engström