2016-04-24 Café Ramel

BOGESUNDSSENIORERNA BESÖKTE CAFÉ RAMEL SÖNDAGEN DEN 24 APRIL.

Länk till Bildgalleriet

Ett gäng förväntansfulla medlemmar i SPF Seniorerna Bogesund steg för någon vecka sedan på en charterbuss till Borås för att besöka "Lönnen" som är Nykterhetsrörelsens lokal. En lokal som arrangerats om till "Café Ramel".

Den som stod för arrangemanget var Borås egen musikal- och revypappa Jan Hjalmarsson. Till sin hjälp hade han en annan musikalstjärna i form av Tina Rehn-Vikström och sist men inte minst de käcka och välsjungande "Smoke Ring Sisters" från Göteborg.

Den talrika publiken fick uppleva en mycket trevlig kavalkad av Povel Ramels visskatt. "Tjo va det var livat i holken", "Johanssons boogi-woogivals, "Kokosnöten", "Var är tvålen", "Underbart är kort" och "Följ mig bortåt vägen", var bara några av de oförglömliga visorna som framfördes – och som de framfördes! Jan var en mästare på att arrangera och agera i de olika numren och han hade mycket god hjälp av Tina och "Smokesistrarna". Under förställningens gång berättade Jan också om Povel Ramel och hans liv. Bl.a. fick vi veta att Povel var vår första rappare tillsammans med Wenke Myhre i den oförglömliga "A la balla dinkan", som också framfördes.

Under pausen blev vi serverade kaffe med dopp och sedan fortsatte underhållningen. Det var väldigt nöjda seniorer som vände hem till "Åsundens pärla" den kvällen. Under hemfärden framfördes tack till Resekommittén, med herr och fru Jönsson i spetsen, för den trevliga utflykten.