2016-02-14 Rapport från Alla Hjärtans dag i Folkets Hus

FULLSATT FOLKETS HUS PÅ ALLA HJÄRTANS DAG 2016!

Länk till Bildgalleriet!

Nu har det blivit en tradition. Det var tredje året som SPF Seniorerna Bogesund i samarbete med UT arrangerade en konsert på Alla Hjärtans dag.

SPF:s ordförande Ulla Zander hälsade alla välkomna till underhållningen, som gick i kärlekens tecken. Först på scen var Marie Arturén med sin ackompanjatör Göran Åhlfeldt. Det samspelta paret framförde ett knippe finstämda melodier, som fick publikens stora gillande.

Efter en stund kom så dagens andra huvudpersoner: hemmasonen Marcos Ubeda med sin gode vän Magnus Johansson – mannen med silvertrumpeten. Efter en massa kringsnack av Magnus om bl. a. hans nya julkonsertkostym blev han tillrättavisad av Marcos, som tyckte att de var ju där för att spela och inte prata. Och som de spelade! Det ena stycket efter det andra av gamla goda örhängen exekverades. Publiken fick sedan önska vilka låtar de två musikanterna skulle framföra. Man kan ju tycka att det var lite vågat. Visserligen är det ju två mycket proffsiga musikanter, men kunde de vara säkra på att känna till alla önskemål som framfördes? På den punkten fans det inga tvivel! "Gelsomina" och "Oh mein Papa" var några av önskemålen, som det kända musikerparet framförde med stor bravur. Magnus berättade att den sistnämnda låten var den berömde trumpetaren Arne Lamberts genombrottslåt och som inspirerade Magnus till att själv bli trumpetare.

Efter pausen, då det serverades förfriskningar i foajén, återkom artisterna med ett antal fina låtar med kärlekstema. När musikerna blivit inropade två gånger, fick de stående ovationer och blommor av Ulla. Alla kände sig väldigt nöjda efter en mycket trevlig och underhållande konsert.