2016-06-13--14 Värmlandsresan

Resa till Värmland med temat ”Konst är inte konstigt” 13-14 juni 2016.

  • Picassostatyn i Kristinehamn

Länk till bilder!

I strålande väder startade vi, medlemmar i SPF Seniorerna Bogesund, vår resa från Marknadsplatsen redan klocka sju på morgonen den 13 juni. Vårt första mål var Säffle och Echstedska gården med anor från 1800-talet och med en intressant historia. Guiden Kathy berättade med inlevelse om de bibliska målningarna och människorna som bott på gården. Här åt vi också en utsökt lunch.

Mätta och belåtna fortsatte vi resan mot Arvika och Racksta Museum. Detta museum visade inte bara konst utan också skulpturer och inredningar som var väldigt fina. Efteråt smakade kaffet bra och vi hade även lite tid att sitta i trädgården och prata innan bussen hämtade oss för transport till hotellet. Efter att vi installerat oss intog vi middag vid Glafsfjorden på Olssons brygga. Här kunde man sitta länge och promenaden tillbaka till hotellet, ca 10 minuter, var angenäm innan vi intog, först ett glas vin och sedan sängläge. Morgonen efter bar det iväg mot Karlstad och Sandgrund.

Stoppet på vägen på Klässbols Linneväveri var en toppenupplevelse. En liten asiatisk tjej som guidade på värmländska och berättade om de vackra dukarna till Nobelfesterna.

I fullt solsken, vad kan man annars vänta av Karlstad, anlände vi till Sandgrund och Lars Lerinmuseet. Först god lunch på Värmlands museum, som låg vägg i vägg med Sandgrund. Guidad visning på museet, där även Mikael Persbrant ställde ut sin konst och vandring genom muséet för att betrakta och beundra Lars Lerin. Fantastiskt! Lite gott fika med goda bakelser unnade vi oss innan bussen gick vidare till Kristinehamn och Piccassostatyn. I inloppet till Kristinehamn från Vänern ståtade den höga, vackra ( det sägs vara hans fru Jaqueline) damen. Men Piccasso är ju Piccasso!

Gruppfoto utanför bussen och sedan iväg till Sjötorp för en kvällsmacka och lite information om kanalen och dess historia.
Uppfyllda med konst, god mat, glada skratt och kanske lite hemlängtan, återvände vi till vårt kära Ulricehamn med ytterligare en upplevelse i bagaget.

Inskickat av
Lena Tjäder
SPF Seniorerna Bogesund