2016-09-12--13 Kryssning Köpenhamn - Oslo

Kryssningsresa Köpenhamn och Oslo 12 - 13 september 2016.

  • Fika på Karl-Johan

Tommy Halls referat och bilder

Länk till Bilderna!

Tidigt på måndagsmorgonen samlades 36 förväntansfulla SPF:are vid Hallgrens Buss för ombordstigning på Rolfs Flyg och Buss som anlände från Jönköping med ett mindre antal passagerare. Efter att allt bagage lastats in och alla hittat sina platser gick resan till Göteborg där ytterligare passagerare steg på, gick resan vidare söderut. Efter ett par timmar blev det fikastopp vid Hallandsåsen innan chauffören styrde mot Öresundsbron.

Väl inne i Köpenhamn släpptes vi av vid Tivolit för några timmars egen tid. Innan vi begav oss ut i det underbara sommarvädret, pekade chauffören/guiden ut för oss hur vi skulle kunna ta oss till Ströget och ner till Nyhavn.

Tillbaka vid bussen fick vi våra hyttnycklar av chauffören och gick ombord på färjan. Det blev några timmar uppe på övre däck i strålande sol och med regelbunden vätskepåfyllning. Gemensam buffémiddag väntade sedan och kvällen avslutades med levande musik och dans.

I samband med frukosten kunde vi njuta av vackra vyer längs inloppet till Oslo. Väl iland körde chauffören oss till det nya Operahuset i närheten av centralstationen. Även här fick vi några timmar på egen hand då vi kunde besöka Karl-Johann, Akers Brygge eller som några gjorde, hoppa på en "av o på"-buss som körde runt i Oslo där man fick guidning. Sol o värme förgyllde även detta huvudstadsbesök.

Under resan hem stannade vi till i Tanumshede för att stilla hunger eller kaffetörst. Väl tillbaka i Ulricehamn, efter att släppt av medresenärerna från Göteborg, var alla nöjda och tacksamma för det underbara sommarvädret som följt oss under hela resan.

Inskickat av
Ingela Jönsson