Tävlingar våren

Alla tävlingar 2020 Komihåg att anmäla dig till årets tävlingar. Bridge Fre den 17:e april DM i boule den 28 maj

Konferens den 27 mars

Inbjudan till konferens för ordförande, sekreterare, kassör och nya styrelseledamöter den 27 mars kl 9-14 på Två Skyttlar, Örby.

Konferens den 17 april

Inbjudan till Konferens för folkhälso- och säkerhetsansvariga den 17 april kl. 9.30 – 15.00 på Rångedala bygdegård.

Resultat från deltävlingarna i Hjärnkoll 2020

Nu är samtliga deltävlingar i Hjärnkoll 2020 avklarade. Samtliga föreningar i distriktet deltog.Vinnande lag som går vidare är Horred. Markbygden. Bredared. Tranemo.

Frågor och svar i Corona-tider om vård och omsorg med Gösta Bucht

Gösta Bucht, sakkunnig vård- och omsorgsfrågor hos SPF Seniorerna, svarar på vanliga frågor som rör äldreomsorg och sjukvård i Corona-tider.

I svåra tider håller vi ihop och bryr oss om varandra

Jag skriver till dig som är medlem i SPF Seniorerna för det är en svår tid för oss seniorer nu. Vi känner oro för oss själva, familjen och vännerna. Vi håller oss hemma, funderar på vad vi ska syssla med om dagarna, på nyheterna är det mest tråkigheter. Det känns som det inte är mycket som är roligt i dessa dagar.

Eva Eriksson i videokonferens med statsminister Stefan Löfven

Med anledning av coronakrisen höll i dag statsministern och vice statsministern videokonferens med landets tre största seniororganisationer. Med vid mötet var även Sara Byfors från Folkhälsomyndigheten. Eva Eriksson, förbundsordförande, framförde SPF Seniorernas syn på en rad frågor kopplade till utbrottet av coronaviruset.

Eva Eriksson i Expressen om att seniorer bör ta sitt samhällsansvar i krisen

Förbundsordförande Eva Eriksson skriver i Expressen att nu måste vi seniorer ta vårt ansvar och stanna hemma – detta är inte tiden för generationskonflikter. Vi måste hålla ihop i samhället.

Så upplever läsarna epidemin

Vi bad om era berättelser från coronaepidemin. Nu har de börjat komma in. Här hittar du dem!

Skriv! Hur tacklar du epidemin?

Behöver du sysselsättning, bearbeta dina upplevelser eller dela med dig? Vi vill veta hur du har det. Din text kan publiceras i Senioren.

”Din kronologiska ålder ska inte påverka vården du får”

När läget ändras snabbt uppstår många frågor. SPF Seniorernas sakkunniga redogör för hur du kan påverkas av coronaepidemin vad gäller pension, vård och omsorg

Vill att omsorgspersonal testas dagligen

Det behövs mer för att skydda äldre. Helst bör alla som arbetar med äldre testas regelbundet för covid-19, skriver flera äldreforskare, bland andra Ingmar Skoog och Yngve Gustafson.

Gå till nyhetsarkivet

Styrelsemöten

Aktuella kampanjer från vårt förbund