Vackra Bohuslän

Dagstur i det vackra Bohuslän den 31 augusti 2018

Följ med på en trevlig dagstur i vårt vackra Bohuslän där vi besöker charmiga platser såsom Sundsby säteri och Evert Taubes sommarpärlor Malö och Ängön/Flatön. Under dagen passerar vi miljöer som stått modell för den populära tv-serien Saltön som tv-tittarna återigen fick stifta bekantskap med under hösten 2017. Vi får även chansen att provsmaka den typiska bohuslänska specialiteten äggost.

Vi startar från Onsala kyrka 07.30 och åker via Kungälv och därefter mot Tjörnbroleden till Sundsby säteri, där en av Bohusläns mäktigaste kvinnor – Margareta Huitfeldt – huserade på 1600-talet. Vi får höra om hennes liv på de sägenomspunna markerna och dricker också vårt förmiddagskaffe med en härlig smörgås på det trevliga gårdskaféet.
Färden går vidare mot Malö, Flatön och Ängön där Evert Taube periodvis vistades och diktade många av sina mest älskade visor. Vi gör ett stopp vid den före detta handelsboden. Vi fortsätter sedan mot Skaftö där flera miljöer har inspirerat den populära tv-serien Saltön där Blomgren, Emily och Johanna samt en hel del nya "figurer" medverkade. I det idylliska Grundsund tar vi en promenad och ser på flera av de platser där serien spelades in. Vår lunch äter vi på Rågårdsviks Pensionat. Resan fortsätter till Lysekil där vi får höra om badortsepokens glansdagar. Dagen avslutas med ett besök på Röe gård där vi blir serverade den bohuslänska specialiteten äggost samt kaffe. Vi beräknar vara tillbaka vid Onsala kyrka cirka 19.00.

PRIS: 795 kronor/per person

Ingår: Bussresa t/r - förmiddagsfika Sundsby säteri - lunch på Rågårdsviks Pensionat - eftermiddagsfika på Röe gård - reseledare

Har du allergi, gluten osv. meddela detta i samband med anmälan.

Anmälan till: Ulla Jonsson 0703-649103 eller Margareta Sandberg 0703-124962 eller via mail till ullars.jonsson@live.se Senast den 15 juni 2018