Dagstur Gränna 25 april 2017

Dagstur Gränna och Visingsö
Visingsborgs Grevskap

Gränna och Visingsö ligger i hjärtat av Visingsborgs grevskap som en gång var Sveriges största och mäktigaste. Än idag finner man på många ställen i landskapet spår av grevskapets glansdagar såsom slottsruiner, minnesstenar och inte minst Gränna stad!
Vi startar från Onsala kyrka 07.30 och styr österut. Strax före Gränna bjuds vi in till anrika Gyllene Uttern vid Vätterns strand. Här serveras vi kaffe och god fralla innan vi reser vidare mot Gränna och Visingsö. Under förmiddagen tar vi färjan över till Visingsö. Tillsammans med vår lokalguide tar vi oss sedan bekvämt runt på småvägarna där vi får uppleva öns sevärdheter, historiska lämningar och lummiga natur. Efter rundturen kör vår buss oss till Restaurang Solbacken, belägen i hamnen, där vi avnjuter en vällagad lunch med härlig utsikt över Vättern och Gränna. Efter lunchen tar vi färjan tillbaka och under eftermiddagen besöker vi Grenna museum med utställningen om Andréexpeditionen. Här visas ett bildspel om den dramatiska ballongresan och här finns bland annat expeditionens dagböcker utställda. Efter besöket ges tid till att flanera i centrala Gränna. Här finns flertalet polkagriskokerier och trivsamma caféer. Under sen eftermiddag reser vi hemåt och beräknar att vara tillbaka vid Onsala kyrka cirka 19.00.
Pris per person 695:-
Ingår: förmiddagsfika · lunch · lokalguide på Visingsö · inträde och guidning på Grenna museum · reseledare.
Har du allergi, gluten osv. meddela detta i samband med anmälan.

Anmälan till Ulla Jonsson 0703-649103 eller Margareta Sandberg 0703-124962 eller via mail till ullars.jonsson@live.se. Senast den 1 mars 2017