Magretetorps Gästgivargård

Julmarknad den 16 november 2019

Ett 60-tal SPF:are steg på bussen vid Onsala kyrka kl 07.30 för att via Kvibille åka till Margretetorps Gästgivargård. Där möter Hallandsåsen den skånska slätten och dess julmarknad.

Utefter vägen tyckte några sig se ca 15 vildsvin som kanske rymt från jakten i Onsala!

På Gästgiveriet i Kvibille bjöds vi på stora goda mackor och kaffe. Gästgivaren Anders Emanuelsson berättade om gårdens historik och även några historier om gästgiveriet. Efter en hel del inköp i butiken satte vi oss åter i bussen för vidare färd till julmarknaden i Margretetorp. I regnet strosade vi runt i ett par timmar bland fina hantverk, ostar, korvar, bröd, dörrkransar, tomtar, smycken och mycket naturtrogna babydockor mm.

Vi hann även med kaffe, glögg och social samvaro inne i Gästgiveriet innan det var dags att åka norrut till Båstad och Pensionat Enehall för att inta en god lunch i form av buffé. Efter att ha blivit väl omhändertagna på pensionatet fortsatte vi hemåt mot Onsala dit vi anlände vid 17.00-tiden.

Ett stort tack till vår chaufför Hans från Fjäre Resetjänst som såg till att allt fungerade smidigt och även tack till alla deltagare som bidrog med gott humör så att det blev en lyckad resa med trevlig samvaro.

Ulla Jonsson