Julmarknad - Kobergs slott

Följ med 19 november på en resa med en intressant historia med anor från 1300-talet. En matbod med olika typer av delikatesser samt hantverkare från hela landet med ett brett utbud av olika hantverk

Buss avgår kl 10.00 från Onsala kyrka. Vårt första stopp blir för lunch cirka klockan 11.30 på RONNUMS HERRGÅRD vid Vänerns sydspets.

Mätta och belåtna fortsätter vi mot Kobergs Slott. Dit anländer vi omkring klockan 13.00 och har 2,5-3 timmar att på egen hand strosa omkring i en riktigt anrik miljö fylld med marschaller och eldar. Julmarknaden som äger rum i slottets ekonomibyggnader är fylld till bristningsgränsen med gräddan av landets hantverkare. Här finner du alltifrån smide, halmslöjd, ljusstöpare, smeder, keramiker till sömnad och träslöjd. I den välfyllda matboden hittar du alla julens läckerbitar såsom korvar, marsipan, hemystad ost, glögg, bröd och viltkött med mera. När du har vandrat runt på mässan i några timmar så känner du säkert suget efter lite gott kaffe med hembakat bröd, då är det bara att vända kosan mot mässans kafé för en stunds vila och fika.

Resans pris: 395:- per person. I priset ingår buss tur/retur, lunch samt inträde till julmarknaden. Betalning görs till Bankgiro 5102-2226 senast den 15 oktober.

Fjäre Resetjänst med chaufför Hans Martinsson står för transporten.

Anmälan senast den 1 oktober 2021 till Ulla Jonsson (0703-649103) eller till Britta Manteus (0705-801196) eller via e-post till ullars.jonsson@live.se. Har du allergi, gluten osv. meddela detta vid anmälan.

Vi reserverar oss för ändrade förutsättningar på grund av covid-19.

För att riskfritt kunna genomföra bussresor rekommenderas att deltagare är fullvaccinerade mot Covid-19.