Dagstur Dalslands kanal 12 juni 2018

Dalslands kanal anses vara en av Sveriges vackraste vattenvägar. I Håverud ser vi den berömda kombinationen av landsvägsbro och akvedukt.

FÖLJ MED SPF Seniorerna Onsala
på en DAGSTUR DALSLANDS KANAL 12 juni 2018
Resan startar vid Onsala kyrka kl 07.00 och vi reser norrut. Vid Hamrane Bak- och Kaffestuga gör vi vårt första stopp. Här blir vi serverade den dalsländska specialiteten klengås (varm brödkaka, smör och riven ost) med kaffe/te. Det finns mycket värme i denna lilla stuga som kommer från stenugnen där de goda brödkakorna bakas.
Mellan åren 1864-1868 byggdes Dalslands kanal av Nils Ericson, den berömde kanal- och järnvägsingenjören. Det var han som kom på idén att bygga en akvedukt över lösa berg, stup och starka strömmar i Håverud. Framme i Håverud går vi ombord på kanalbåten M/S Storholmen som ska ta oss på en 3 timmars lång naturupplevelse genom kanalen och på spegelblanka sjöar. På vår resa genom slussarna blir vi serverade lunch i kajutan innan det är dags att kliva av båten vid Baldersnäs Herrgård. Vid herrgården och dess vackra park tillbringar vi eftermiddagen, och i området finns trevliga hantverksbodar värda ett besök. Innan vi beger oss hemåt blir det fika med hembakat på området. Räknar med att vara tillbaka i Onsala ca 19.00.
Ingår: Buss t/r – kaffe/te och klengås, båttur med lunch, besök i Baldersnäs park och eftermiddagsfika på Baldersnäs samt reseledare.
PRIS 955:- per person vid 40 deltagare

Har du allergi, gluten osv. meddela detta i samband med anmälan.

Anmälan gör du till: Ulla Jonsson 0703-649103 eller
Margareta Sandberg 0703-124962 eller via mail till ullars.jonsson@live.se
Senast den 30 april 2018