Besök på Halländska gårdar

Den 22 april åkte cirka 47 medlemmar från SPF Seniorerna Onsala med buss från Onsala kyrka med Veddige buss som kördes av chefen vid ratten söderut. Vårt första mål var Öströö Fårfarm där det stod framdukat kaffe/te och en god smörgås i Brännvinskällaren. De fanns även möjlighet att handla lokalproducerade mat- och lammprodukter i gårdsbutikerna.

Därefter gick färden till Gödeby där vi besökte British Farmhouse Life som bland annat tillverkar tvålar och hudprodukter med ekologiska ingredienser.

Tredje resmålet blev Pietsch Läderverkstad mellan Långås och Sibbarp, som är ett sadelmakeri och en läderverkstad med inriktning på hästsport, jakt, väskor och inredning.

Lunchen intogs på Hattavikens restaurang på Getterön där vi serverades en god fiskrätt av torsk. Mätta och belåtna var det dags för dagens sista besök som var Johnsons Gård i Vare utanför Varberg. Där fanns det tillverkning och butiker för många olika typer av produkter till exempel stenugnsbageri, bryggeri, keramik, inredning för hem och trädgård samt blommor.

Ett gäng mycket nöjda deltagare steg på bussen för att bege sig tillbaka till Onsala.

Hans Dahlberg