Förening på resa till Flensburg

Flensburg ligger i norra Tyskland och många av innevånarna är tvåspråkiga och behärskar även det danska språket. Staden förknippas med romproduktion och har haft över 200 romproducenter.

Dag 1: Det var 31 deltagare som Veddige buss hämtade vid Onsala kyrka samt i Åsa och vi åkte söderut mot Danmark. Lunchstopp i Roskilde och på vägen dit utförlig information om bland annat H.C. Andersson, Danmarks mest kända skald. Sent på eftermiddagen kom vi fram till vårt hotell i Flensburg. På kvällen åt vi en gemensam middag.

Dag 2: Efter en god frukost bar det iväg till butiken för inköp av drycker (max 100 kilo/person). Sedan var det dags för romprovning på Johannesen Rom och därefter tid till att se sig omkring i staden som har många trevliga butiker att besöka. Det var gemensam middag även denna kväll.

Dag 3: När vi ätit frukost tog vi åter plats i bussen för färd hemåt, nöjda och belåtna deltagare. På hemvägen stannade vi i Slagelse och åt en lunch och det blev även ett stopp på Hallandsåsen där det väntade en god middag innan vi fortsatte hem till Onsala.
Tack till vår reseledare Ingvar och såklart vår chaufför Ricky samt alla deltagaren som gemensamt bidrog till att resan blev lyckad.

U Jonsson