Lars Lerins konsthall Sandgrund

Dagsresa lördagen den 22 september 2018

Resan startar 06.50 från Onsala kyrka.
Vi åker norrut via Lilla Edet och Trollhättan. På vår färd genom Dalsland stannar vi för en paus nära Brålanda. När vi når Karlstad äter vi en gemensam lunch på Brasserie Winn.

Efter lunch besöker vi Sandgrund som sedan 2012 är Lars Lerins egen konsthall och som lockar besökare från hela Sverige. Det före detta danspalatset vid Klarälven hade en storhetstid under 1970-talet då det gästades av dansband fem dagar i veckan. Under eftermiddagen får vi en guidad rundtur i dessa öppna och ljusa lokaler och får lära oss mer om Lars Lerins konst. Han anses vara Nordens främsta akvarellkonstnär och på Sandgrund finns hans permanenta utställning. Lars Lerin har medverkat både i Sommar och Vinter i P1 och i sin egen tv-serie på SVT, Vänligen Lars Lerin. Sandgrund gästas årligen av ett antal gästutställare i Vita rummet på konsthallen. Besök till gästutställningarna ingår i den ordinarie entrébiljetten till Sandgrund.
Under sen eftermiddag beger vi oss hemåt och på vägen tillbaka stannar vi för en paus nära Brålanda. Vi beräknas vara tillbaka vid Onsala kyrka cirka 20.30.

Ingår: Buss t/r, lunch på Brasseri Winn, inträde och guidning på Sandgrund. Reseledare
SPF Seniorerna Onsalas resegrupp har reserverat 25 platser på denna resa till med
Rolfs Flyg & Buss till Sandgrund.
PRIS 695 kr/per person. Har du allergi, gluten osv. meddela detta i samband med anmälan.
Anmälan gör du till:
Ulla Jonsson 0703-649103 eller via mail till ullars.jonsson@live.se

Senast den 20 juli 2018