Läckö slott

Följ med på en dagstur den 10 maj 2019

Buss avgår från Onsala kyrka ca kl. 07.00. Vi åker E20 via Alingsås och Vara tills vi når Lidköping och Rörstrand Museum där vi blir serverade förmiddagsfika. Det blir en guidad rundtur och även egen tid till att besöka Iittala Outlet.
I museet berättas historien om en av Europas äldsta porslinsfabriker, det svenska porslinets kronjuvel Rörstrand. Samlingarna spänner över nästan tre århundraden från 1726 fram till idag. Här finns såväl praktkeramik som pottor och folkkära serviser men också verktyg, skisser och en rundugn.

Efter besöket beger vi oss till det vackert belägna Spikens fiskeläge för lunch på Spikudden Rökeri. Här avnjuter vi en laxtallrik vid Vänerns kant. Efter lunchen finns det möjlighet att köpa nyrökt fisk och andra delikatesser, bland annat Vänerlöjrom. Ta en promenad i området innan vi åker vidare till dagens höjdpunkt, Läckö slott. På en klippa invid
Vänern reser sig slottet som en påminnelse om Sveriges storhetstid. Vi gör en guidad rundtur i det sagolika De la Gardieslottet och lär oss mer om dess historia och historier. Innan vi beger oss tillbaka till Göteborg får vi tid till att på egen hand utforska naturum och ta en eftermiddagsfika. Vi beräknas nå Onsala cirka 18.30.

Vi rekommenderar våra resenärer att ta med sig kylväska om man önskar att göra inköp vid Spikudden Rökeri.

Ingår: Buss t/r · förmiddagsfika på Café Rörstrand Museum · entré och guidad tur på Rörstrand Museum · lunch på Spikudden Rökeri · entré och guidad tur på Läckö slott · reseledare.

PRIS: 825 kronor per person vid minst 40 deltagare

Har du allergi, gluten osv. meddela detta i samband med anmälan.

Anmälan gör du till: Ulla Jonsson 0703-649103 eller Margareta
Sandberg 0703-124962 eller via mejl till ullars.jonsson@live.se
Senast den 31 mars 2019.