Slott och Smaker i Västergötland

Dagsresa den 26 april 2018

Resan avgår 07.00 från Onsala kyrka. Vi åker direkt till Ljung för vårt första stopp. Här välkomnas vi av Gäsene Mejeri och får en ostprovning. Det serveras kaffe och ostsmörgås samt möjlighet att botanisera i ostbutiken där man kan handla ost och andra delikatesser. Vidare till Herrljunga där ett besök på Herrljunga Cider väntar. Vi får berättat för oss om företagets historia som härstammar från ett pubbesök i England. Efter en rundvandring får vi smaka på cider i Äppelboden och även tid för egna inköp. Efter ett intressant besök hos Sveriges mest populära cidertillverkning, beger vi oss till Varaslätten och Bjertorp slott som är ett elegant herrgårdshotell från 1914, byggt i svensk jugendstil.
Efter berättelse om slottets historia kan vi på egen hand strosa omkring i slottet innan vi sätter oss till bords för en tvårätters lunch med kaffe och kaka. Bjertorp slott är vida känt för sin vällagade mat där stor vikt läggs på närproducerade råvaror. Restaurangen finns även med i anrika White Guide – Sveriges bästa restauranger och caféer.
Efter det gemytliga slottsbesöket beger vi oss till nästa juvel på Varaslätten, nämligen Qvänum Mat & Malt. Bryggeriet och bränneriet huserar i ladugården på Gategården, strax utanför Kvänum. Gården är belägen i den gamla byn Badene med anor från 500-talet. Här tillbringar vi eftermiddagen med bryggerivisning och provning av fyra sorters öl och en spritsort.
Efter en händelserik dag i gastronomins tecken återvänder vi till Onsala som vi beräknas nå cirka 18.30.
Ingår: Bussresa t/r · förmiddagsfika och ostprovning i Gäsene Mejeris ostbutik · rundvandring och ciderprovning på Herrljunga Cider · tvårätters lunch med kaffe och kaka på Bjertorp slott · bryggerivisning och ölprovning på Qvänum Mat & Malt · reseledare.
Pris: 975: kronor per person.
Har du allergi, gluten osv. meddela detta i samband med anmälan.
Anmälan till: Ulla Jonsson 0703-649103 eller Margareta Sandberg 0703-124962 eller via mail till ullars.jonsson@live.se          Senast den 1 mars 2018