Hallandsresa med sikte söderut

Resan började vid Onsala kyrka där vi klev på bussen från Veddige buss med vår reseledare Ingvar Alnström som tog emot oss.

Första stoppet var hos Berte museum där vi fick ta del av lite historia och även kaffe/te och en fralla. Åkte vidare till Gudmundsgården och deras gårdsbutik där det fanns möjlighet att handla smarriga korvar, charketurier och högkvalitativt kött från deras egen gård och även lokala gårdar i närheten. Allt görs för hand på gården utan onödiga tillsatser. Därefter besökte vi ”Hagbards Galge” utanför Asige där vi fick veta mer om historien om de fyra bautastenarna med hällristningar i form av soltecken, skepp och skålgropar. En god lunch bestående av en laxtallrik med tillbehör fick vi i Laxbutiken i Heberg. Ett besök i Eftra kyrka där vi fick se konstverk av bland annat Waldemar Lorentzons al frescco-målningar, han var ju också en av grundarna till Halmstad-gruppen. Som avslutning på resan besökte vi Siaglass i Slöinge och möjlighet att handla med sig god glass.

Stort tack till vår chaufför och vår reseledare som tog väl hand om oss och såg till att det blev en lyckad resa trots det gråa vädret.

Ulla Jonsson