Louisiana Museum of Modern Art

Bussresa till Humlebeck och Louisiana 3 oktober

31 st SPF Seniorer steg på bussen från Rolfs flyg o Buss vid Onsala kyrka kl 08.15  och åkte via Kvibille till Louisiana.

På Gästgivaregården i Kvibille pausade vi för en "gofika", vi fick historik och historier berättad av Anders Emanuelsson, som även underhöll oss med sång. Efter lite inköp satte vi oss åter i bussen för vidare färd till Helsingborg och väntande färja. Väl i Danmark körde vi den vackra Standveije till Humlebeck och Louisiana.

På Louisiana pågick två utställningar. Målningar av Marsden Hartley och fotokonst av Lauren Greenfeld. Marsden Hartley har kallats Amerikas första stora moderna målare på 1900-talet, han målade mellan tidigt 1900-tal och fram till sin död 1943. Hans verk utgörs både av porträtt och landskap. Detta är den största utställningen med hans verk på över 60 år.

En visuell granatchock beskriver museet Lauren Greenfields utställning "Generation Wealth" där hon skapat ett enastående dokument av de senaste årens vilda förbrukningshysteri i en värld där alla vill framstå som vackra och rika. Hon säger själv att det handlar om "hur kroppen, ungdomen, sexualiteten och det "att se rik ut" har blivit vår tids värde".

Efter att ha beskådat utställningarna, ätit lunch och tagit en promenad och tittat på skulpturerna i de vackra omgivningarna for vi åter mot Helsingör och färjan SPF:arna shoppade loss.

Från Helsingborg åkte vi sedan vidare med ett kortare stopp på Hallandsåsen och var efter en trevlig utflykt tillbaka i Onsala strax efter 19.00

Ulla Jonsson