IKEA-museet 29 mars 2019

Nostalgisk dagstur till Älmhult.

Det var 14 medlemmar från SPF Seniorerna i Onsala som med Rolfs Flyg o Buss åkte från Onsala Kyrka söderut till Ingvar Kamprads hemtrakter Älmhult där vi besökte det intressanta IKEA-museet.

Vi stannade i Ljungby för en fika och fortsatte sedan mot Älmhult och IKEA. Här fick vi en guidad visning av en väldigt kunnig och trevlig kille. Vi fick titta närmare på 1800-talets småländska vardagsliv och fick en inblick i Ingvar Kamprads egen uppväxt på gården Elmtaryd och det svenska samhällets omvandling under 1900-talet, där hemmet och bostaden stod i centrum för visioner och reformer.

Efter visningen blev vi serverade IKEA´s välkända rätt, köttbullar med potatismos och lingon, vilket alltid smakar gott. Mätta och belåtna påbörjade vi resan hemåt med ett populärt stopp vid Slöinge glass, där det fanns glass och glassrån att köpa. Därefter fortsatte färden mot Onsala kyrka, dit vi anlände vid 18.00. Vi hann också med lite frågesport i bussen på vägen hem, vilket var uppskattat. Tack till vår chaufför och reseledare som tog väl hand om oss så att det blev en trevlig resa.

Ulla Jonsson