Nästa Månadsträff 11 mars

Onsdagen 11 mars i Örsåsgården 17,00. Pelle Jageby och Lasse Sörbom underhåller med Musikaliska godbitar. Inträde 60:-. Anmälan till Astrid Kjellgren senast 4 mars på telefon 070-6270349.

Pubafton 16 mars på Thai Sushi

Måndagen 16 mars 18,00 träffas vi på Thai Sushi för en kväll med mat och dryck. *Resetävling - Vart är vi på väg.* Pris 189:- Buffé inkl. dryck. Anmälan från 15 febr. till Peter Björding tel. 070-9626350.

Datakurs

Datakurs 27 februari genom Vuxenskolan vid 6 tillfällen. Kostnad 1050:-. Medtag egen dator. Anmälan till Vuxenskolan på : 0771-502020

Äldremässa "Seniorträff" 22 februari i Parkgården

Lördagen den 22 februari i Parkgården 13,30. Sebstian Nydén och Elisabeth Hindelius från Kommunen kommer kl. 14,00 och informerar samt svarar på frågor om Äldreomsorg och Trygghetsboende. Kom och ställ frågor. Alla är välkomna. Arrangörer SPF Seniorerna Svenljunga och Folkhälsan.

Trivsellunch torsdagen 5 mars 13,30 Björn Bagare.

Vi var 36 pratiga, glada o hungriga deltagare vid trivsellunchen den 4 februari hos Björn Bagare där det erbjöds 3 olika rätter att välja på. Denna träff slog väl ut ,så det beslutades att följa upp med en träff per månad och nästa trivsellunch är satt till den 5 mars 13,30, även denna gång hos Björn Bagare. Anmälan senast 2 mars till Anita och Sture Björk på 070-3116269 eller 070-5710501. Även via SMS.

Bowling - Utökat till 2 dagar per månad

Bowling Marks Bowling 11-13. En tisdag och en torsdag per månad .Detta gäller blandat både med Damer och Herrar. Datum 9/1, 21/1, 6/2, 18/2, 3/3, 17/3 2/4 och 14/4. Samling 10,00 vid Busstationen för samåkning. Max 24 deltagare. Anmälningar till: Gert-Ove Larsson 070-6085003, Leif Barsenholt 070-6571536, Sture Björk 070-5710501.

Resultatbörsen

Här kommer det under året registreras resultat från våra aktiviteter Bridge, Mattcurling, Bowling och Boule.

Pensionspolitik med riksdagsledamöter

I dag besöktes SPF Seniorerna av Moderaterna i riksdagens socialförsäkringsutskott. På dagordningen stod pensioner och pensionspolitik. SPF Seniorerna upprepade sitt krav på att pensionssystemet i sin helhet ska ses över och manade till öppenhet om förändringar av det.

Eva Eriksson medverkade i Kontantupprorets seminarium i riksdagen

– För tre månader sedan beslutade riksdagen att tillgången till kontanter ska säkras. Men samtidigt minskar möjligheten att faktiskt använda dem eftersom fler och fler affärer, caféer och restauranger blir kontantlösa. Alla kan eller vill inte betala med kort eller andra digitala lösningar, säger Eva Eriksson, förbundsordförande i SPF Seniorerna.

Glädjande att riksdagen beslutat om ytterligare 2,5 miljarder till välfärden

Det gläder mig att riksdagen i dag beslutat om ytterligare 2,5 miljarder för att stärka välfärden i kommuner och regioner. Tillskottet är behövligt, inte minst för äldreomsorgen. Men dagens tillskott är samtidigt en tillfällig satsning som är långt ifrån tillräcklig för att lösa äldreomsorgens akuta situation.

Så mycket krymper inkomsten vid snabbt uttag av pensionen

En hygglig tjänstepension kan innebära all skillnad i världen för din inkomst som pensionär. Nio av tio svenskar har denna pensionsdel som ökat i betydelse de senaste åren. Valet av hur man tar ut tjänstepensionen påverkar den sammanlagda inkomsten med tiotusentals kronor över tid, visar en ny undersökning. – Ett livsvarigt uttag är ett bättre val för merparten människor enligt våra beräkningar, säger Eva Eriksson, förbundsordförande för SPF Seniorerna.

Moderna läkemedel – men inte för alla

Personer som är 80 år eller äldre får i lägre grad tillgång till de nyaste läkemedlen vid behandling av förmaksflimmer för att förebygga stroke. Det visar en rapport från SPF Seniorerna som publiceras i dag.

Så lite lönar det sig att ha jobbat

SPF Seniorerna kräver att hela pensionssystemet ses över. – Man kan jobba 42 år och få pension som mer eller mindre motsvarar det som den som har varit arbetslös hela livet får. Pensionsavgiften bör höjas till de 18,5 procent som man utlovade från början. En sådan höjning ska inte göras via höjda arbetsgivaravgifter utan genom löneskatten. Där finns redan pengar att ta av, säger Anna Eriksson, pensionsexpert på SPF Seniorerna.

Eva Eriksson medverkade i riksdagsseminarium

SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson medverkade under onsdagen i ett riksdagsseminarium om ökad tillgänglighet och hållbara resor i hela landet.

Brist på läkemedel - Så får du tag på din medicin

Sverige har fler apotek än någonsin – och med mycket generösare öppettider än tidigare. Samtidig har det aldrig varit så svårt att få tag i läkemedel som nu.

Eva Eriksson välkomnar ökade resurser till vård och omsorg

Förbundsordförande Eva Eriksson kommenterar dagens besked från regeringen om ökade resurser till vård och omsorg.

Eva Eriksson kritiserar pensionssystemet

Förbundsordförande Eva Eriksson kommenterar pensionssystemet och SPF Seniorernas nya beräkningar i Expressen.

Väntetiderna till särskilt boende ökar

Den genomsnittliga väntetiden till särskilt boende ökade med drygt två veckor, nästan 30 procent, mellan 2018 och 2019.

Dra igång en egen cirkel!

Vill du lära dig att färga tyg, prata engelska eller bli bättre på källkritik? De flesta lokalföreningar i SPF Seniorerna ordnar någon form av studiecirklar.

Jag har ingen lust längre

Tappat lusten helt. Jag älskar min man och vill leva tillsammans men orkar inte med det sexliv som han önskar sig. Vad gör man?

Vården är skicklig men otillräcklig

Andelen överbeläggningar på sjukhus och utlokaliseringar av sjuka har ökat med nästan 70 procent sedan 2014, enligt Socialstyrelsen.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Södra Älvsborgsdistriktet

Annonser

Aktuella kampanjer från vårt förbund