Månadsträff 8 november

Örsåsgården onsdagen den 8 november 17,00 2023.

Peter hälsade drygt 90 medlemmar välkomna och påminde oss att det är nödvändigt att anmäla sig till Månadsträffarna för att Kaffekommittén skall veta hur mycket de skall inhandla till fikat. Han påminde också att den 3 december blir det glöggmys för alla som önskar mellan 16-17 i vår lokal vid Tingsgränd. Han informerade att vi fått 20 tusen kronor i bidrag från Sparbanksstiftelsen för inköp av Popup-tält och grill för utomhusaktivitet. 3 nya medlemmar har föreningen fått sedan sist.                                                  

Timmy kommer varje månad att informera en ny aktivitet när det gäller Internetsäkerhet då bedrägerierna bara ökar. Idag visade ha hur det ex. kan se ut om vi får ett mail som är spam. Han återkommer varje månad framöver i detta ämne. 

KPR hade inget nytt att berätta då nästa möte sker den 4 december med Kommunen.                                                                                                          

Maggan från Resekommittén informerade om de kvarvarande aktiviteterna i år, samt att resan till Falkenbergsrevyn är i nuläget fullbokad men de tar emot anmälan på reservlista.                                                                                                                          

Lotta Juntorp informerade om appen: cityplay.se, som Svenljunga Köping har och där vi kan köpa presentkort via nätet för att handla i Svenljunga. 

Marianne påminde oss om Friskis och Svettis gympa ”Seniorstol” i Landboskolan på måndagar 16.30. Mer info finns på vår Hemsida. Hon informerade också att vi nu har ett lag klart till Hjärnkolltävlingen som sker i Hökerum i mars nästa år. 

Lars-Ove från Programkommittén hälsade kvällens underhållare Per-Anders Johansson från Aplareds Auktioner välkommen. Han påminde oss om nästa Månadsträff den 8 december då vi får besök av Lions Lucia samt ev. information av en representant från Svenbo ang. de nya äldreboenden som skall byggas.                                                                  

Under kvällen bjöds det på goda tunnbrödsrullar, samt kaffe och där Svenljunga Handel och Köping bjöd på goda tårtor som tack för all hjälp från våra medlemmar vid deras olika aktiviteter. 

Kvällens underhållare Per-Anders Johansson kåserade om sitt liv som auktionist där ha jobbat i över 38 år och hållit ca 2500 aktioner. En bransch som han hamnade i av en slump, då hans far fick en stroke. Många trevliga berättelser fick vi höra.               

Kvällen avslutades med dragning av lotterierna och att Peter tackade för en trevlig kväll.                                                       

Välkomna den 8 december kl. 17,00 i Örsåsgården.

Inga-Britt Högberg

Sekreterare 

Länk till bilder