2018-08-23 ÅbyresaVi var 51 deltagare, som samlades på torsdagseftermiddagen
vid bussterminalen för vidare befordran till Åby. Som vanligt bussades vi av Kjell Eriksson, vår egne! Trafiken i Göteborg var grötig, men lugnt och säkert tog han oss till vår destination.
Väl framme blev vi två grupper – de 30 som ville titta på stallarna och de som redan sett dem. De senare drog direkt till restaurangen, och tre guider delade sins emellan upp de nyfikna, och vi gavs tillfälle både att se hästarna och att prata med några av kuskarna, t ex Björn Goop och Peter Untersteiner. Intressant, tyckte vi!
Därefter intog vi våra platser i restaurangen, där vi satt på första parkett. Tyvärr hade man från högre ort beslutat att det inte skulle vara den V64, som vi hade bespetsat oss på, utan i stället blev det en V5. Detta innebar att det inte var särskilt mycket folk där – tur för dem att vi kom! Som kompensation erbjöds vi biljetter till den buss som körde innanför hästarna under loppen 1-4, och de av oss som utnyttjade möjligheten kom tillbaka mycket nöjda över den extra begivenheten. Dessutom gavs passagerarna i denna buss möjlighet att gissa på vinnare, och på det viset blev Egon Johansson och Kate Norén lyckliga ägare till var sin guldmedalj.
Maten vi bjöds på var en alldeles utmärkt buffé, och mätta och belåtna kunde vi så gå över till att spela. Somliga lyckades mycket bra och hade mer pengar med sig hem än de kommit med, och för andra gick det något sämre. Det är väl så det brukar vara. Hela gänget gavs möjlighet att köpa in sig i ett system på V5, som satts ihop av Barbro Josefsson med assistans av Ingrid Karlsson och Karl-Erik Johansson. Länge såg det väldigt bra ut, för till och med lopp 4 var vi med, men det sprack på lopp 5, så vi blev inte förmögna. De tre som hade satt ihop systemet hade i alla fall gjort ett bra jobb, tyckte vi andra.
Hemresan påbörjades efter klockan tio, och trötta och belåtna tackade vi Kjell och Leif Barsenholt, som arrangerat resan, med flera varma applåder.
Vid pennan Ingegerd Barsenholt.