BingoLotto--Fullbokad

Vi reser till Göteborg den 16/2 för direktsändning av Bingolotto. Avresa kl. 14:30 från parkeringen mittemot kommunhuset. Kaffe, fralla och Bingolott ingår. Pris 180 kr sätts in på SPF Svenljungas Bg 381-6592 senast 12/2. Anmälan till Maggan Persson 070-3170229 från 23/1 kl. 09:00 fram till 12/2.

Resultatbörsen

Här kommer det under året registreras resultat från våra aktiviteter Bridge, Mattcurling, Bowling och Boule.

Bowling 9 januari

Den 9 januari startade vårsäsongen för Bowlingen i Mark. Gert-Ove började med en information ang. regler och etik och vad man behöver tänka på när man bowlar. Vi var 17 st denna gången men det finns plats för 24 st. Efter att vi spelat 4 serier avslutade vi med en trevlig stunds fika med kaffe och hembakad kaka. Tävlingsresultaten kommer att finnas under Resultatbörsen här på Hemsidan.

Trivsel lunch tisdagen 4 februari- Fullbokad.

Vi träffas på Björn Bagare 13,30. Anmälan senast fredagen före till Anita och Sture Björk på telefon 070-3116269 eller 070-5710501. Även via SMS. Obs nästa Trivsellunch är planerad till den 4 mars. Mer information kommer snart.

Hjärnkoll 2020 Deltävling 10 Januari

Klicka för referat och bilder.

Bowling - Utökat till 2 dagar per månad

Bowling Marks Bowling 11-13. En tisdag och en torsdag per månad .Detta gäller blandat både med Damer och Herrar. Datum 9/1, 21/1, 6/2, 18/2, 5/3, 17/3 2/4 och 14/4. Samling 10,00 vid Busstationen för samåkning. Max 24 deltagare. Anmälningar till: Gert-Ove Larsson 070-6085003, Leif Barsenholt 070-6571536, Sture Björk 070-5710501.

Äldremässa 22 februari

Lördagen den 22 februari i Mogahallen 13,30. Sebstian Nydén och Elisabeth Hindelius från Kommunen kommer kl. 14,00 och informerar samt svarar på frågor om Äldreomsorg och Trygghetsboende. Kom och ställ frågor. Alla är välkomna. Arrangörer SPF Seniorerna Svenljunga och Folkhälsan.

Eva Eriksson medverkade i riksdagsseminarium

SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson medverkade under onsdagen i ett riksdagsseminarium om ökad tillgänglighet och hållbara resor i hela landet.

Brist på läkemedel - Så får du tag på din medicin

Sverige har fler apotek än någonsin – och med mycket generösare öppettider än tidigare. Samtidig har det aldrig varit så svårt att få tag i läkemedel som nu.

Eva Eriksson välkomnar ökade resurser till vård och omsorg

Förbundsordförande Eva Eriksson kommenterar dagens besked från regeringen om ökade resurser till vård och omsorg.

Eva Eriksson kritiserar pensionssystemet

Förbundsordförande Eva Eriksson kommenterar pensionssystemet och SPF Seniorernas nya beräkningar i Expressen.

SPF Seniorernas debattartikel om pensionssystemet – näst mest läst under 2019

När Svenska Dagbladet listar de 10 mest lästa debattartiklarna under 2019 hamnar vår omtalade debattartikel om det svenska pensionssystemet på andra plats. Det är bara elbolagens nätkapacitetsbrist som engagerat fler.

Eva Eriksson uppmanar: Ta äldreomsorgens kris på allvar!

SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson är orolig och upprörd över de pågående försämringarna inom äldreomsorgen. I en debattartikel i tidningen Dagens Samhälle uppmanar hon regering, kommuner och regioner att agera kraftfullt.

SPF Seniorerna slår larm i Expressen om att respektavståndet blir allt mindre

Från och med januari betalas nya pensioner ut till Sveriges pensionärer. SPF Seniorerna har räknat ut pensionsutfallet för åtta vanliga yrken. Det är förfärligt att det inte lönar sig mer att ha jobbat och slitit i många år, kommenterar Eva Eriksson pensionsutfallet i söndagens Expressen.

Eva Eriksson i Studio Ett

Förbundsordförande Eva Eriksson kommenterade de förändringar i grundskyddet som görs vid årsskiftet i Studio Ett, Sveriges Radio.

SPF Seniorerna i Expressen om de förändrade pensionerna från årsskiftet

Nästa år får 80 procent av Sveriges pensionärer en höjning av pensionen med 240–950 kronor. Men det finns även förlorare. Vid årsskiftet kommer en av sju som beviljats bostadstillägg att få det sänkt – eller helt bli av med det. De med högre tjänstepensioner och även arbetsinkomster kommer att få en större påverkan på bostadstillägget i negativ bemärkelse.

2019 var ett bra år för påverkansarbete

Året går mot sitt slut! 2019 har verkligen varit ett innehållsrikt år – SPF Seniorerna har inte bara hunnit fylla 80 år, utan tillsammans har vi också gjort ett gediget arbete för Sveriges seniorer under året. Här är några exempel där vårt arbete har gjort skillnad.

Forskare oroade – för få 90+ röstar

Fyrtio procent av väljarna över 90 år använder inte sin rösträtt. Det visar Statistiska Centralbyråns kartläggning.

Beställ din medicin i förväg

Bristen på läkemedel förvärras, men det finns sätt att öka möjligheten att få sin medicin.

Han mötte absoluta ondskan

Idag är det 75 år sedan Auschwitz befriades, ett av Nazitysklands största förintelseläger. Stefan Zablocki är en av överlevarna.

Den fatala vägen till andra världskriget

Historikern Christer Bergström menar att andra världskriget hade kunnat undvikas om inte en rad politiska misstag hade begåtts. 

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Södra Älvsborgsdistriktet

Annonser

Aktuella kampanjer från vårt förbund