Prisutdelning Golftävling

Studiecirkel Sundare liv

ABF och Studieförbundet Vuxenskolan i samverkan med Tranemo och Svenljunga kommuner anordnar i höst en studiecirkel för dig som vill hitta en sundare livsstil och lägga mer liv till åren.

Studiebesök Strömsfors Onsdag 7 oktober 14,00

Vi samlas vid Strömsfors Bruk och vi åker med egna bilar. Staffan Kullneff berättar om bruket och om Strömsfors historia. Kaffe och våffla serveras. Anmälan från 17/9 kl 09.00 och senast 30/9 på 070-4301302. Max 50 personer. Pris 60 kr till vårt Bg 381-6592.

Promenader

Promenad med eller utan stavar onsdagar kl. 10.00 från ICA:s parkering med början 26 augusti. Två grupper med en kortare och en längre promenad. Kontaktperson Berit Ivarsson 073-0969668

Motionssommar

Grattis till vinnarna i årets Motionssommar som blev: Berit Ivarsson, Görel Johansson, Gunilla Carlén och Stig Svensson. Stort tack till övriga motionärer för att ni deltagit.

Samtalsgrupp för oss som mist en nära anhörig.

Start i slutet på september, gruppens storlek 4 - 6 personer. Anmälan till Åsa Hallberger tel 070-5557382.

Lavendla Juridik

Som medlem i SPF Seniorerna får du reducerade fastapriser på juridiska dokument. Lavendlas jurister hjälper dig personligen och ser till så att allt blir juridiskt korrekt utifrån din specifika situation. *Klicka för mer info.

Brev 20200401 från Styrelsen

SPF Seniorerna rekommenderar

SPF Seniorerna rekommenderar att förenings- och distriktsaktiviteter skjuts upp eller ställs in samt att friska yngre medlemmar kan hjälpa andra medlemmar med att handla mat mm. Läs mer nedan och sprid gärna!

SPF Seniorerna kommenterar höstbudgeten

Eva Eriksson, förbundsordförande SPF Seniorerna, kommenterar regeringens höstbudget och främst det som berör seniorers ekonomi, boende samt vård och omsorg.

Välkommet, men löser inte bristerna i systemet, krävs både social och finansiell stabilitet

Förbundsordförande Eva Eriksson kommenterar dagens besked kring avskaffad pensionärsskatt och inkomstpensionstillägget: vi välkomnar dagens besked även om det var förväntat, men det löser inte bristerna i pensionssystemet utan vi måste bygga ett system som är både socialt och finansiellt stabilt

SPF Seniorerna kommenterar rututredningens slutbetänkande

Rututredningen har överlämnat sitt slutbetänkande till regeringen. SPF Seniorernas expert i utredningens referensgrupp uttalar sig i frågan.

"Försök inte lura mig" blir TV-serie

”Försök inte lura mig” är ett av våra mest uppskattade studiematerial. Därför är det extra kul att projektet nu också blir en TV-serie. Programmen produceras av Utbildningsradion med Marianne Rundström som programledare.

Eva Eriksson om konsekvenserna när Handelsbanken lägger ner många av sina kontor

Idag uttalar sig Eva Eriksson i flera tidningarna och i TV4 Nyheterna om konsekvenserna när Handelsbanken nu ska lägga ner 180 av sina 380 kontor fram till år 2021.

Mycket efterlängtat besked

Eva Eriksson, förbundsordförande SPF Seniorerna, kallar dagens besked om att besöksförbudet på särskilda boenden hävs om 2 veckor för efterlängtat och välkommet.

Eva Eriksson i TV4:s nyhetssändningar om att äldre utesluts i myndigheternas enkätundersökningar

Det är ju helt ofattbart, sa Eva Eriksson när hon i fredags medverkade i flera av TV4:s nyhetssändningar. SPF Seniorernas kritik har givit resultat. Enligt MSB förs det nu en aktiv dialog med Kantar Sifo.

Eva Eriksson i Expressen om det nya pensionstillägget

SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson menar att det nya pensionstillägget som kommer på plats nästa år inte löser problemen med de låga pensionerna. Effektiva åtgärder bör istället handla om att åtgärda den sjunkande allmänna pensionen.

SPF Seniorerna efterfrågade nya tydliga regler som ger seniorer större möjlighet att träffas

Eva Eriksson, förbundsordförande, och Peter Sikström, generalsekreterare, hade idag ett digitalt samtal med socialminister Lena Hallengren och Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson.

Webbmöte om pensioner med socialförsäkringsministern

SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson och socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi hade idag ett webbmöte som handlade om pensionssystemet och om väntetider för bostadstillägg.

Uppskovsräntan borta vid årsskiftet

Den som sålt en bostad med vinst slipper ränta på uppskovet på reavinstskatten.

Vandra längs uråldriga stigar

Allt fler väljer att pilgrimsvandra, både i Sverige och utomlands. Santiago de Compostela får hisnande antal besökare varje år, i Sverige byggs det pilgrimscenter och världens nordligaste pilgrimsled har blivit pånyttfödd.

Sålt sommarstugan i år?

Är du en av dem som sålt sommarstugan i år och gjort en vinst kommer den att beskattas med en skattesats på 22 procent. Vilket är vad som gäller fastigheter som är privatbostad och inte näringsfastighet. Ylva Yngveson Seniorens ekonomiexpert svarar.

Träningsresa med Sofia på Kreta

Vill du träna, dansa, prova yoga och koppla av? Följ med på Seniorens resa till Kreta, denna grekiska ö som sedan länge är ett av Medelhavets mest uppskattade resmål. Med tre hundra soldagar, fina stränder, storslagen natur och gästfria människor är det lätt att förstå varför.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Södra Älvsborgsdistriktet

Borås stad

Utbildning den 1 okt

Covid-19

Sommarhälsning

Lars Lyborg informerar

DM i boule 28 maj

covid-19

Golf 4 juni

Tävlingar våren

Annonser

Aktuella kampanjer från vårt förbund