Julresa 22 november

Julmarknadsresa den 22/11 2019

Årets julmarknadsbesök gjordes på Wapnö herrgård, strax norr om Halmstad. Vi var 64 personer – mest damer tyvärr – som samlades mitt emot kommunhuset för avfärd 9.15, som vanligt säkert körda av Kjell Eriksson, men också av Ingrid Karlzon, som framförde en liten extrabuss, så att alla intresserade skulle få följa med.

Wapnö gård har gamla anor och omtalas redan 1312. Det har sedan haft ett antal olika ägare, däribland Vadstena kloster och fältmarskalken Magnus Stenbäck.
Vi anlände till Wapnö i god kondition vid 11-snåret, och trots att det regnade lite, så var humöret på topp hos alla deltagare, när vi gav oss ut för att titta på de 150 utställarna. Allt fanns att beskåda – mat, hantverk, babykläder, stickade alster, dörr-kransar, guldsmedsarbeten, stearinljus, ja allt man kunde önska sig.

Efter två timmar, och då hade många också hunnit dricka kaffe inne i själva slottet, lämnade vi så Wapnö och styrde kosan norrut för lunchförtäring. Spänningen steg alltmer – var skulle vi hamna? – och vi färdades på små slingriga vägar över fälten norr om Falkenberg för att slutligen landa på Gits Gård, en konferensanläggning som också är ett populärt ställe att fira sitt bröllop på. Borden var elegant dukade och vi slog oss ner för att äta årets första (?) julmat, en läcker buffé, som innehöll allt man kunde önska, både varmt och kallt, för att avslutas med ris à la malta och saftsås, kaffe samt kladdkarta med grädde. Alla lät sig väl smaka!

Innan vi lämnade restaurangen, så skickades en lottring runt, och var och en fick gratis ta tre lotter. Dragningen förrättades omgående, och tolv resenärer blev lyckliga vinnare till varsin julklapp. Det var ett mycket uppskattat inslag.

Vid fyratiden körde vi så i mörkret hemåt. Men det var inte slut med överraskningar ens då. I Ullared styrde vi in på cam-pingens busshållplats, och där dukade resekommittén fram glögg och pepparkakor till samtliga. Busskuren var stor, så där fick vi plats allihop.

Mätta och belåtna startade vi sedan på den sista etappen av vår julmarknadsresa, och under hemfärden tackades Kjell med en mycket varm applåd liksom också resekommittén, som bestod av Margareta Persson, Lena Djurfors, Ingrid Karlzon och Leif Barsenholt. / Vid pennan Ingegerd Barsenholt.

Länk till bilder