Sörmländska skärgården

NATURSPANARNA på 4 dagars tur till Sörmländska skärgården. Vi, 16 ”spanare”, startade med att träffas vid Tullgarns slott och äta vår medhavda lunch i trädgården. Promenaden på ca 3 km runt i området bjöd på många intressanta ”bilder” och vyer. Sen åkte vi vidare till vårt boende vid Bergs gårds fantastiska hus Tyvudden och Bröllopsviken som ligger alldeles nära havet med egna bryggor.
Stendörrens Naturreservat, som var huvudmålet med vår resa, visade sig vara så omfattande och intressant så vi ägnade 2 dagar åt denna speciella plats, som innebär vandring ut i skärgården via broar, hängbroar, hällar samt backe upp och backe ner i skogsmiljö med utsikt ut över skärgård och hav! Innan frukost hade vi yogapass med Naturspanarnas nyvalda yogaledare Per-Allan på altanen. Våra 3 matlag såg till att vi var mätta, glada och nöjda efter dagarnas vandringar.
På väg hem åkte de flesta av oss till Trosa för att strosa, lunch och ”världens ände" hann vi också med. Sista fikat för den här gången, för oss i vår bil, tog vi vid Hjälmare kanal.
Det har redan kommit förslag på nästa års resa….
Se mer text under bilderna
Det var Spenört vi tittade på i Tyvuddens Naturreservat som vi inte visste vad det var.