Välkommen till Örebrodistriktet

Seniorfestivalen i Örebro 1 - 6 oktober

Hälsa och livskvalitet för seniorer 1-6 oktober 2018. Veckan bjuder på en spännande blandning av olika aktiviteter med syftet att inspirera seniorer att främja hälsa och livskvalitet!

Måltidens hus

Följ med SPF Örebro City till Måltidens Hus i Grythyttan den 11 oktober.

Mat och motionsvanor

Vill du delta i en studie vid Örebro Universitet om betydelsen av mat- och motionsvanor för äldres hälsa. Vi söker Dig som är pensionerad på heltid, är mellan 65 och 70 år, samt är i allmänhet frisk och utan några större rörelsebesvär. Deltagandet är kostnadsfritt och innebär att Du genomför en hälsoundersökning i lokaler på Örebro Universitet.

Pubafton

Välkommen till höstens första pubafton på Coco Thai, Örebro. Måndagen den 24 september kl. 18.30. Kvällens värd är SPF Seniorerna Örebro City.

Inspirationsdag demens

Inspirationsdag demens. Fredagen den 28 september 2018, kl. 09.00 – c:a 15.30 Lokal: Distriktets kansli, Klostergatan 7-9 i Örebro Inspirationsdagen är FULLTECKNAD.

Köpfest

SPF Örebro City inbjuder alla SPF:are att följa med på en tur utmed södra Hjälmaren. Med besök på Lithells, Julita och Vingåker Factory Outlet. Torsdagen den 20 september 2018.

Polisen varnar för telefonbedrägerier

BankID, bankdosa och dina koder är personliga värdehandlingar som du inte ska använda på uppmaning av någon som kontaktar dig. De är nycklar till dina pengar.

SPF Seniorerna och Skattebetalarna i SvD Näringsliv: ”Flyttskatterna behöver sänkas kraftigt”

Äldre har mot sin vilja blivit en stor bromskloss på bostadsmarknaden eftersom de förlorar så mycket på att flytta att de helt enkelt inte har råd att göra det. Samtidigt tränger de yngre hushållen ihop sig på för liten boyta, skriver Eva Eriksson, förbundsordförande för SPF Seniorerna, och Christian Ekström, vd för Skattebetalarna.

Expressen rapporterar om SPF Seniorerna och Skattebetalarnas nya rapport om flyttskatter

Ta del av Expressens rapportering om hur flyttskatterna negativt påverkar seniorers bostadssituation och flyttmöjligheter. Här kan du läsa om rapportens innehåll, en krönika om seniorers inlåsning på bostadsmarknaden och en intervju med ett vanligt seniorhushåll i hus.

Ny rapport: Flyttskatterna - låser in seniorer och stänger ute yngre

SPF Seniorerna och Skattebetalarnas förening presenterar idag en ny rapport: "Flyttskatterna - låser in seniorer och stänger ute yngre". Bostadsbrist i 243 av landets 290 kommuner i kombination med att Sverige står inför en betydande befolkningsökning gör det extra viktigt att det befintliga bostadsbeståndet används effektivt. Höga flyttskatter gör att åldersgruppen äldre mot sin vilja blivit en stor bromskloss på bostadsmarknaden.

SPF Seniorerna positiva till avgiftsfritt influensavaccin för äldre

Socialdemokraterna har idag gjort ett valutspel om att göra det avgiftsfritt för alla äldre att vaccinera sig mot influensan. En av motiveringarna till förslaget är att vården därmed blir lika över hela landet, eftersom bostadsort inte blir avgörande för hur mycket äldre ska betala för influensaskydd.

SPF Seniorerna och SKPF i Aftonbladet om pensionsfrågorna inför valet

Förbundsordförande Eva Eriksson och SKPF:s förbundsordförande Berit Bölander skriver att pensionssystemet inte klarar av det mest basala – att ge ekonomisk trygghet och en bibehållen standard på äldre dagar. Samhällskontraktet är farligt nära att upplevas som brutet nu.

Golf i Gränna och Tranås

Årets förbundsmästerskap i golf spelades i Gränna och Tranås den 16 - 17 augusti.

Boule i Falkenberg

Helgen den 25-26 augusti genomfördes SPF Seniorernas Förbundsmästerskap i Falkenberg. Tävlingen genomfördes som trippel i klasserna dam, herr och mix.

Gå till nyhetsarkivet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser