April 2018

Det ordinarie aprilmötet inleddes av Maria Bülow från Region Örebro som informerade om landstingets olika e-tjänster. De är 1177 Vårdguiden, www.1177.se samt 1177 e-tjänster.

Som kuriosa kan nämnas att man får 450 000 samtal/mån till Vårdguiden och man har 8 miljoner besök på webben.
De olika e-tjänsterna ser lika ut i alla landsting eftersom man samverkar mellan de olika landstingen. I Örebro län använder 60% någon av e-tjänsterna.
Man kan se allt som berör en själv, recept, journal, besök, högkostnadsskydd mm. Man kan boka och omboka besökstider mm.
Inloggning sker på ett säkert sätt via Bankid, mobilt bankid eller lösenord.
Det var en mycket bra information som framfördes på ett mycket pedagogiskt sätt av Maris. Synd bara att det var ganska få på mötet. Kanske behov av en repris längre fram.

Efter kaffedrickning tog Göran Karlsson vid och berättade först att han jobbat 50 år som journalist och redaktör. Efter pensioneringen har han skrivit flera böcker som berör Lindesberg på ett eller annat sätt.

 


Byggnader i Lindesberg från Görans bok "Den vackra sjöstaden Lindesberg" var temat för dagen.
Göran beskrev på ett underhållande sätt olika gamla byggnader i Lindesberg ofta från sekelskiftet 1800-1900 som uppfördes efter branden 1869. Här följer nu ett antal "skumma" bilder som beskriver det Göran berättade om.

 

Jag vill påpeka att bilderna finns i Görans bok i ett sammanhang och avsevärt bättre. Dessa bilder är mer till för att väcka intresset för boken och byggnaderna i Lindesberg.
Mötet avslutades med att tre av Görans signerade böcker lottades ut och därefter vanlig lottdragning.