Siljan Runt

Den 12 april var vi 48 SPF:are från Lindesberg som åkte Siljan Runt. Första anhalt var Åkerblads i Tällberg där vi bjöds på kaffe med utsökt fralla. Hotellet har varit i ägo av samma familj sedan 1400-talet. Från början en stor bondgård för att bli gästgiveri och senare hotell.
Vi fick en utförlig beskrivning av hotellet av en av dess anställda.

Frallan smakade som synes.
Efter Åkerblads styrde vi kosan mot Mora. Till en början fick vi där ledig tid vilket kunde användas till att fundera på var målgången i Vasaloppet var. Andra sevärdheter var loket med världens kortaste spår samt Zornmuseét

På bilden Lennart L tillsammans med vår duktige chaufför.
Lunch intogs i Wasastugan. Speciellt efterrätten föll många i smaken.

Nästa anhalt var Jobs handtryck AB. Mycket vackra mönster på dukar och lampskärmar. Tyvärr var priset något högt men men.....det avhöll inte vissa från att handla...

 

Från Jobs åkte vi vidare mot Leksand och Leksands bröd. Där möttes vi av en överraskning, butiken var kraftigt utvidgad och moderniserad. Mycket trevligt. Vidare på trevligheterna var att vi fick kaffe och en ny fralla. Den hos Åkerblads var nog aningen bättre!
Köplusten var stor alla verkade äta hårdbröd i olika former.
Nästa anhalt var Lindeberg dit vi anlände trötta men mycket nöjda. Ett stort tack till Conny E som arrangerat resan och vi misstänker att Monika varit delaktig!