Novembermötet

Novembermötet inleddes med att ordf Arne Andersson hälsade alla välkomna och speciellt välkommen till Sandra Spjut från Region Örebro Län som var inbjuden att tala om 1177.se dvs den informationssajt som regionen använder för information om sjukvård mm.
Sandra inledde med lite statistik... 5% av medborgarna använder inte Internet. Men 99% har mobil varför det tekniskt är möjligt att använda Internet. 1 miljon av oss använder inte Internet dagligen, där är gruppen 65+ störst.
7 av 10 använder olika samhällstjänster. Mest används skatteverket och därefter köper man olika typer avbiljetter på nätet. Sjukvården kommer som god trea!

Sandra fortsatte med att kort beskriva 1177.se vad sajten innehåller. Viss info bl a om olika typer av sjukdomar når man utan att logga in. Annan info måste man logga in för att nå. Man kan använda sitt mobila BankId för detta, smartast och enklast. Obs! BankId har inget att göra med banker! Det är en identifikationstjänst!
Man kan boka och avboka sjukvård via 1177.se. Man kan se sina recept, läsa journaler mm. Har du inte provat tjänsten ska du göra det!

Efter denna information fortsatte eftermiddagen med att SPF-kören med SPF-orkestern äntrade scenen och sjöng några vackar låtar under ledning av maestro John Jäderqvist. Orkestern spelade en par gamla godingar så att hela salen svängde. Inger Ivarsson framförde Dan Andersson med ackompanjemang av Seppo Ylikoski mycket vackert. Därpå kaffe med macka och kaka.

Under kaffet informerade resekommittén om kommande resor till Oslo-Köpenhamn, Vadstena, Ungern och Säffle hösten 2020. Läs informationen om resorna och anmäl er om lust därtill finnes. Tänk på senaste anmälningsdag!

Kören och orkesterna fortsatte efter kaffet och med tanka på applåderna så föll repertoaren åhörarna i smaken!

Lottdragning till slut och vem vann???