Intarsia-kursVälkommen till höstens träffar i Träkonsten intarsia
LINDESBERG

Kom och lär dig trätekniken intarsia tillsammans i en grupp med konstnären Oubaida Mualem.
Till anmälan
Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.
Veckodagar

Måndag, torsdag
Tid Kl 13:00 - 15:15
Omfattning 10 tillfällen, 30 studietimmar
Plats Lindesbergs bibliotekKungsg 37 A71130 LINDESBERG
Pris Kostnadsfritt
Ett fåtal platser kvar
Upplägg Vi kommer träffas 2 dagar i veckan. Start vecka 45 och slut vecka 50 2019.
Datum och tid Måndagar och torsdagar, start vecka 45, slut vecka 50. Kl 13.00-15.15, Samlinggsalen, Lindesbergs bibliotek.

Anmälan: https://www.sensus.se/kurser-och-evenemang/valkommen-till-hostens-traffar-i-trakonstenintarsia-och-inspirationsforelasningar-145693/

Arrangemangsnummer: 145693
Kontaktperson

Liv Nordberg liv.nordberg@sensus.se

019-192756
Kontor Örebro

svealand@sensus.se
Vill du lära dig något nytt?


Oubaida Mualem lär ut intarsia i konstprojekt som skapar kontakter

 

Oubaida Mualem med ett av sina konstverk - nu lär han ut tekniken i ett konstprojekt i Lindesberg och Nora.

Nyfiken på att lära dig mer om konstformen intarsia? Och samtidigt få nya vänner! Då finns möjligheten i höst då Oubaida Mualem leder ett konstprojekt i Lindesberg och Nora. Oubaida Mualem har arbetat med intarsia i över 20 år i Syrien och bor numera i Lindesberg. Han har ställt ut på Liljevalchs vårsalong i Stockholm och fick nyligen Region Örebro läns kulturstipendium.

Konstprojektet - som vänder sig till framför allt äldre deltagare - syftar till att lära sig ett nytt kulturuttryck och prova på nya aktiviteter tillsammans med andra och därmed få nya vänner.

"Vi har fått medel från Socialstyrelsen för att genomföra detta konstprojekt - och vi kommer även erbjuda gruppen föreläsningar och prova-på-pass i exempelvis gå-fotboll", förklarar Liv Nordberg på Sensus studieförbund Örebro län som driver projektet.

Under vägledning av Oubaida Mualem kommer deltagarna att träffas ett par gånger under sju veckor - från vecka 45 till vecka 51 på Lindesbergs och Nora stadsbibliotek. Under projektets gång kommer Oubaida Mualem att lära ut tekniken och hålla inspirationsföreläsningar om intarsia som konstform. När projektet är avslutat kommer de verk som deltagarna skapat att ställas ut på en utställning.

Oubaida Mualem har ställt ut sina verk på flera kända utställningar i Sverige - bland annat Liljevalchs vårsalong 2019. Nyligen blev han utsedd till en av tre kulturstipendiater som belönas med 10.000 kronor vardera av Region Örebro län.

Deltagandet i konstprojektet är kostnadsfritt och arrangeras av studieförbundet Sensus.

· För mer information och anmälan >>

https://www.sensus.se/kurser-och-evenemang/valkommen-till-hostens-traffar-i-trakonstenintarsia-och-inspirationsforelasningar-145693/

"Intarsia - en teknik som ger liv åt materialet trä"

Oubaida Mualem har skapat sina konstverk i intarsia i mer än 20 år. "Det är en underbar teknik som ger liv åt materialet trä - men också krävande och tungjobbat", enligt Oubaida.

Intarsia är en sammanfattande benämning på olika metoder inom möbel- och inredningskonsten för att åstadkomma mönsterlagda ytdekorationer. Tekniken går ut på att tunna fanerbitar, efter att ha tillpassats med kniv eller lövsåg, limmas ovanpå en bottenyta av massivt trä så att de tillsammans bildar geometriska mönster eller figurativa bildframställningar.

Tekniken är gammal och mycket stor och eftertraktad i framför allt mellanöstern när det gäller möbler och inredningar. Det finns företag och personer som inreder hela kontor och hem med intarsia-dekorerade möbler och detaljer till mycket höga kostnader.